Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



Με την απονομή των βραβείων, των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από 13 έως 25 Απριλίου με μεγάλη προσέλευση του κοινού.
Συμμετείχαν έντεκα Γυμνάσια και Λύκεια από το Αγρίνιο , Μύτικα, Ναύπακτο , Αστακό, Κατούνα , Εμπεσό. Στόχος του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου ήταν οι μαθητές να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, να αναδείξουν την συλλογική προσπάθεια, να καλλιεργηθεί η αισθητική και η εκπαίδευσή τους ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτερη θεατές θεατρικών παραστάσεων και να δοθεί το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ασχοληθούν με το θέατρο.
Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ο οποίος απένειμε και το 1ο βραβείο. Ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές για τη μεγάλη προσπάθειά τους, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμη πόλο ποιοτικού θεάτρου,παράλληλα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου. Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ.Κατσαρή Κων/να, ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ.Παλαιολόγος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Ευστάθιος Τσούκαλος, Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και Δ/ντές – τριες Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αιτ/νίας. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής η οποία αποτελούνταν από τους : Γκιρτοβίτη Αρετή, Ζορμπά Βησσαρία, Μικέλλη Γεώργιο, Πετανίτη Βαγγέλη και Χατζηγεωργίου Παναγιώτη, ήταν ομόφωνη.
Το πρώτο βραβείο απέσπασαν το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και το Γυμνάσιο Αστακού.
Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου παρουσίασε την "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" με υπεύθυνους καθηγητές τους :Σπυρέλη Βάγια, Μπεκούλη Ευδοξία, Μεριανού Αλεξάνδρα, Μαμασούλα Πάναγιώτη.
Το Γυμνάσιο Αστακού παρουσίασε το θεατρικό έργο "Η μικρή μας πόλη" του Θόρντον Ουάϊλντερ, με υπεύθυνους καθηγητές τους : Βάλαρη Κωνσταντίνα, Ζαφείριο Νιφόρο, Πιτσούλια Λάμπρο, Μουραντά Ιωάννη.
Το δεύτερο βραβείο απέσπασε το Ιδιωτικό Σχολείο Παλλάδιο που παρουσίασε το θεατρικό έργο "Η κατσαρίδα" του Β. Μαυρογεωργίου με υπεύθυνους καθηγητές τους : Καρακώστα Άσπα, Κούρτη Χαράλαμπο, Καραδήμα Αικατερίνη, Κοντοδήμα Δημήτριος.
Το τρίτο βραβείο απέσπασε το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου με την παράσταση "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου με υπεύθυνους καθηγητές τους : Ψάρρη Άννα ( που έκανε και τη σκηνοθεσία), Παναγιώτου Χρήστο, Δημοβασίλη Βενετία, Καραγιώργου Κωνσταντίνα
(χορογραφίες).
Οι Τιμητικοί έπαινοι απενεμήθηκαν: ( με αλφαβητική σειρά)
Στο Γυμνάσιο Κατούνας με το θεατρικό έργο " Η Θεία από το Σικάγο" του Αλέκου Σακελλάριου, με υπεύθυνους καθηγητές: Αλεξανδρή Θεόδωρο, Χατζή Ουρανία"
Στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου με το θεατρικό έργο ΄΄Ο Μπίτερμαν και οι εμπρηστές΄΄ του Μαξ Φρις με υπεύθυνους καθηγητές : Γκρέκα Σοφία, Γουρνάρη Ναπολέων
Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου με το θεατρικό έργο " Ο Γενικός Γραμματέας¨ του Ηλία Καπετανάκη με υπεύθυνους καθηγητές : Μπόθου Μαρία, Γιαννοπούλου Αναστασία, Σιδηροπούλου Σοφία, Κορκοντζέλου Ζωή.
Τιμητική συμμετοχή έλαβαν τα κάτωθι σχολεία: ( Με αλφαβητική σειρά)
3ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το έργο "Το σκιάχτρο¨του Ευγένιου Τριβιζά , με υπεύθυνους καθηγητές : Ιωαννίδου Σωσάνα, Ντούμα Νικόλαο, Ταλατζή Παναγιώτα.
Γυμνάσιο Εμπεσού με την παράσταση: "Η θαυμαστή Μπαλωματού΄΄ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με υπεύθυνους καθηγητές : Σκαπετούλια Χριστίνα, Υφαντή Ηλία.
Γενικό Λύκειο Μύτικα: "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου με υπεύθυνους καθηγητές : Τσεκούρα Χριστίνα, Ασημακοπούλου Αθηνά.
2o Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου: ΄΄Ο Μικρός Πρίγκηπας ΄΄του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ με υπεύθυνους καθηγητές :  Δρογκίτη Μαρία, Μάρκου Παρασκευή, Δημόπουλο Κωνσταντίνο, Ψαρρό Χαράλαμπο, Μαντζάβα Ανδριάνα, Μακρυνιώτη Γεωργία, Αλεξοπούλου Αθηνά, Σκούντα Δημήτριο.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ