Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τελικά, είχαν δεν είχαν, το φέρανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα



ΑΘΗΝΑ : ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τελικά, είχαν δεν είχαν, το φέρανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, παρέα με Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιτηρητές ΕΕ, να μας "επιτηρήσουν". Μαζί τους θα έρθουν σκληρές αλλαγές στο ασφαλιστικό, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση (κι άλλο) μισθών και συντάξεων, απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, κατάργηση κοινωνικών αγαθών, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων! 
Η "συνταγή" του ΔΝΤ είναι δεδομένη: μέτρα εναντίον των εργαζόμενων, που τελικά φέρνουν ύφεση στην οικονομία, οπότε η "επιτηρούμενη" χώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα "χρέη" της, και τότε αναγκάζεται να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει κοψοχρονιά -τα αγοράζουν βέβαια ακριβώς εκείνοι οι όμιλοι που στηρίζουν τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ. 

Δηλαδή οι ίδιοι οικονομικοί οργανισμοί-κοράκια (λέγε με: κερδοσκόποι) που φρόντισαν να ανεβάσουν τα σπρεντ και τα επιτόκια, για να κάνουν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ "αναγκαστική". Ενας φαύλος κύκλος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εμάς στη φτώχεια και αυτούς που θα μας αγοράσουν στον πλούτο. Μια πολιτική που έχει καταδικαστεί από τους λαούς όπου έχει εφαρμοστεί, αλλά και από σοβαρούς οικονομολόγους κ.λπ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 μμ όλοι στο Σύνταγμα, στον αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων (συνημμένη ανακοίνωση+αφισάκι).

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-4 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Κι επειδή καλό είναι να ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα, για να μην μας παρουσιάζουν τα οικονομικά όπως θέλουν αυτοί, δείτε κάποια link
eurorings ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
Διαβάστε κάποια πράγματα για την ιστορία του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις του σε άλλες χώρες:
http://aristerhsyspeirwsh.wordpress.com/

Επίσης, ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου στον ΣΚΑΙ με θέμα το ΔΝΤ (και με πολύ ωραία μουσική υπόκρουση!)
http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=109905

Αλήθειες και ψέματα για το ελληνικό χρέος, άρθρο του Γ. Δελαστίκ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=26975148

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για το θέμα της μονιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων διαβάστε τι λέει η κυβέρνηση
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=537040

και μια απάντηση του συνταγματολόγου Α. Μανιτάκη:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=537246

Ένας από τρους βασικούς λόγους που ανοίγουν το θέμα των απούσεων, είναι ότι ετοιμάζονται να κάνουν υποχρεωτικές μετατάξεις, μεταθέσεις, ετεροαπασχόληση κ.λπ. Οπότε, φαίνεται καλύτερη η υποχρεωτική μετάθεση ή μετάταξη από την απόλυση.

Δείτε για το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/04/2010&id=150033

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ