Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ερώτηση Βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Υ.Π.Α.Δ.)


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, κ. Υπουργό Οικονομικών και κα. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνυπογραφή της βουλευτού κας. Σοφίας Γιαννακά. Θέμα της ερώτησης η λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές επισημαίνουν πως μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου(Υ.Π.Α.Δ.) σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.).
Ειδικότερα μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ στην Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας έλλειψης ελεγκτή ιατρού, με συνέπεια οι μόνιμοι υπάλληλοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της εν λόγω Υ.Π.Α.Δ. (π.χ. πληρωμές, θεώρηση βιβλιαρίων ασθενών, έλεγχος δαπανών κ.τ.λ.) και να παρατηρούνται δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κατάστασης, είναι η έντονη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και το προσωπικό των Υ.Π.Α.Δ. να ξεπερνά συνεχώς τις αντοχές του.
Εν συνεχεία ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί. «Σε τι άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του Ο.Π.Α.Δ.,  ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κατά τόπους Υ.Π.Α.Δ. και να εξυπηρετούνται ομαλά οι ασφαλισμένοι του εν λόγω οργανισμού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ