Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


          
          Η Πρωτομαγιά του 2010 συνδέει το νήμα των ταξικών και εργατικών αγώνων, των ιστορικών αγώνων με τους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες. Συνδέει με διαφορετικό περιεχόμενο, ρόλο και δικαίωμα την ανάπτυξη των αγώνων, την  αλληλεγγύη, την ενότητα στη δράση των συνδικάτων, τις συλλογικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.
          Κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, μπροστά στην πολλαπλή κρίση, στην επίθεση, στην αφαίρεση των δικαιωμάτων στην εργασία, την αμοιβή, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής του, είναι αντιμέτωπος με την πρόκληση. Καλείται σήμερα 1η Μάη με συγκεκριμένη δράση, μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δυναμώσει την διάρκεια και την αποτελεσματικότητα του αγώνα.
          Η Πρωτομαγιά του 2010 βρίσκει τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες μπροστά σε νέα προβλήματα στη χρηματοδότηση και τη στελέχωση, τη θεσμική προστασία και την κοινωνική τους λειτουργία.
          Το  Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου  συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη και αγωνίζεται:
Ø             Για τα εργασιακά  δικαιώματα  όλων των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, πλήρη απασχόληση, πλήρη ωράρια, πλήρη αμοιβή και πλήρη κοινωνική ασφάλιση.
Ø             Για την διασφάλιση των μισθών και συντάξεων και λέει ΟΧΙ στην ολομέτωπη επίθεση σε μισθούς, επιδόματα,13ο και 14ο μισθό. Όχι στην άνιση και ταξική φορολογική πολιτική που διανέμει το κόστος της κρίσης σε όλους τους άλλους εκτός από τους υπεύθυνους, δηλαδή το Κεφάλαιο.

Πιστεύουμε στον αγώνα, ανοίγουμε διέξοδο στα αδιέξοδα με αλληλεγγύη, δύναμη, συλλογικότητα, ενότητα καιν ελπίδα.

                                                  Για  το  Δ.Σ.

           -Ο-                                                                       -Ο-
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΕΥΑΓΓ.ΜΑΧΑΛΙΩΤΗΣ                                                    ΔΗΜ. ΤΣΙΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ