Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Δεν μας έλαβαν υπόψη» λένε στη Μακρυνεία


Eντονη αντίθεση καταγράφεται στους δήμους της Μακρυνείας καταγράφεται για την γνωμοδοτική απόφαση της ΤΕΔΚ για το χωροταξικό του «Καλλικράτη».
 
Ιδιαίτερα καυστικός ο δήμαρχος Αρακύνθου Απόστολος Ντζάνης υποστηρίζει, μιλώντας στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ», πως «η πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Δεν έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις στις κατά τόπους συσκέψεις, ούτε τη σχεδόν ομόφωνη απόφασή μας για συνένωση των δήμων Μακρυνείας και Αρακύνθου σε έναν ενιαίο Δήμο Μακρυνείας. Ούτε έλαβε υπόψη πως η Παραβόλα θέλει να συνενωθεί με το Αγρίνιο. Μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει το Αγρίνιο να μείνει όπως είναι, ενώ ο ίδιος θέλει ένα δήμο από το Στράτο μέχρι το Μενίδι. Αν μιλάμε για τα ίδια κριτήρια των συνενώσεων παντού, γιατί ο Αστακός να αποτελέσει ένα δήμο και εμείς στην Μακρυνεία να μην μπορούμε να κάνουμε το δικό μας δήμο;»
Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει πως «είναι φανερό πως κάποιοι έχουν προαποφασίσει κάποια πράγματα και παίζουν παιχνίδια από πίσω μας» ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι λέει:» Είμαστε υποχρεωμένοι να επιμείνουμε στην απόφαση των δημοτικών μας συμβουλίων. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τον ενιαίο δήμο Μακρυνείας. Δεν θέλουμε να πάμε, ούτε στο Θέρμο, ούτε στον παρατριχώνιο δήμο. Αν δεν το πετύχουμε να κάνουμε το ενιαίο δήμο Μακρυνείας, ο περισσότερος κόσμος και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να έρθουμε στο Αγρίνιο, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω όμως πως εμμένουμε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ενιαίο δήμο Μακρυνείας, και πιστεύω τελικά θα το πετύχουμε». 

http://www.e-politeia.gr/

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ