Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ»


Δήλωση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος από την Ρόδο, για το αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης 

Tην βεβαιότητα ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες εξέφρασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, από την Ρόδο. Ο κ. Μωραΐτης βρέθηκε την Παρασκευή 23 και  το  Σάββατο 24 Απριλίου στο Καστελόριζο και την Ρόδο συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε τα δυο νησιά, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος σε δήλωση του τόνισε: «Η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ήταν  μια αναγκαιότητα που δεν  ευχαριστεί κανέναν. Είχαμε όμως μια επιλογή ως υπεύθυνη κυβέρνηση: Να κοιτάξουμε τον Ελληνικό λαό στα μάτια και να μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας.
Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή και αναγκαστήκαμε σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για τη χώρα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις. Σήμερα, όλοι είμαστε δίπλα στον πρωθυπουργό μας, τον Γιώργο Παπανδρέου, που αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες σε αυτήν την συγκυρία. Γνωρίζουμε την αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, φτάσαμε όμως εδώ, γιατί στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν άδικες και καταστροφικές πολιτικές. Θέλω να προσθέσω όμως πως στην πολιτική μας, προτάσσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, τον δρόμο που θα στηριχτούμε για να γυρίσουμε σελίδα, γιατί αυτή η χώρα έχει αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις και όλοι μαζί, ενωμένοι , είμαι βέβαιος, ότι θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.»

Μιλώντας στην Κρεμαστή της Ρόδου το Σάββατο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, «αλλά εμείς αυτόν είχαμε».
«Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η ΕΕ και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο.
Αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα μπορούσα να συνυπογράψω το σλόγκαν και να βάλω από κάτω:  Έξω και η ΕΕ. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα: «Για αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται. Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας»
Ο πρωθυπουργός τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα, αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει.»

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ