Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Έφυγε ο πρώην δήμαρχος της Πάτρας Θεόδωρος Άννινος



Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Θεόδωρου Άννινου ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή πλήρης ημερών. 
Ο Θεόδωρος Άννινος γεννήθηκε στην Πάτρα, φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Αρένων και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα Δυτικής Ελλάδος και Επτανήσων και διατηρούσε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο. 

Παράλληλα με τις επιστημονικές του ανησυχίες, τον απασχόλησε η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση. Στις εκλογές του 1964 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου και μια σειρά συγκυριών τον οδήγησε στη θέση του Δημάρχου Πατρέων στις 30 Αυγούστου του 1964. 
Στις 2 Μαΐου του 1967, η δικτατορία τον παύει από το αξίωμά του με διαταγή του υπουργείου Εσωτερικών. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στις δημοτικές εκλογές του 1975, επανεκλέγεται Δήμαρχος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 71%, ενώ θα κερδίσει και τις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 1978 και του 1982 και παραμένει Δήμαρχος μέχρι το 1986.
Ήταν διεκδικητικός προς την κεντρική εξουσία και σαν Δήμαρχος σχεδίασε ο ίδιος πολλά δημοτικά έργα, όπως η επέκταση του Δημαρχείου, το «Σπίτι Πολιτισμού», αλλά και μνημεία όπως το ηρώο του Πολυτεχνείου, κ.α. Εκτός από την πολιτική είχε και καλλιτεχνικές ανησυχίες καθώς έγραφε ποίηση και ζωγράφιζε.
(achaianews.gr)

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ