Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αγρίνιο: Πρόταση για αξιοποίηση του Στρατιωτικού Αεροδρομίου


Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου με Μπεγλίτη

Τις προτάσεις του δημάρχου Αγρινίου, Παύλο Μοσχολιού, για την αξιοποίηση του Στρατιωτικού Αεροδρομίου δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. ότι θα εξετάσει προσεκτικά το υπουργείο.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες με αυτό το αντικείμενο μετά και την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να υποβαθμίσει την 132η Σμηναρχία Μάχης στο Αγρίνιο σε Αεροπορικό Απόσπασμα.
Ο κ. Μοσχολιός ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μπεγλίτη για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο (σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, διάδρομο διαστάσεων ιδίων με αυτών των αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου), προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας τις εγκαταστάσεις, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση από τον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αγρινίου πρότεινε την εγκατάσταση όλης της ΜΑΕΔΥ, και όχι μόνο κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης κατά τους θερινούς μήνες όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, την εγκατάσταση Μοίρας Αεροσκαφών Πυρόσβεσης CL-215, τη λειτουργία Μονάδας Υποστήριξης πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την εκπαίδευση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο κ. Μπεγλίτης δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο θα εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Αγρινίου να επισκεφτεί το προσεχές διάστημα το Αγρίνιο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ