Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΡΗΣ, ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔOΣΦΑΙΡΟΥ

Διψασμένοι μονομάχοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θανάσης Λιοντζόπουλος , ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Ρεπανάς



Ο Σέρχιο Κόκε στην κατά 
γενική ομολογία πιο ώριμη περίοδό του στην
 ομάδα της Θεσσαλονίκης, θέλει απόψε στο ΟΑΚΑ να πετύχει εκείνο που δεν 
 πέτυχε στις 17 Μαΐου του 2008  στο Καυταντζόγλειο Στάδιο  απέναντι στον
 Ολυμπιακό   Ο Σισέ σε  ντέρμπι έχει  σκοράρει μόνο μία  φορά: στην 
Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από  τον πρώτο σκόρερ του, αλλά 
και  του πρωταθλήματος με  23 γκολ
Τελικό Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Αρη δεν βλέπεις κάθε μέρα. Τι μέρα δηλαδή, 40 ολόκληρα χρόνια έχουν να συναντηθούν σε τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου οι δύο σύλλογοι! Το Ολυμπιακό Στάδιο μπορεί να είναι η έδρα του Παναθηναϊκού, ωστόσο απόψε το βράδυ (20.30, Αlpha) οι οπαδοί θα είναι μοιρασμένοι (από 23.480 για την κάθε ομάδα) με την ευχή όλων το παιχνίδι να είναι γιορτή, να το πάρει ο καλύτερος και να δούμε επιτέλους ένα ντέρμπι χωρίς επεισόδια! Και πέρσι θυμίζουμε ότι γηπεδούχος ήταν η ΑΕΚ, αλλά το Κύπελλο το πήρε ο Ολυμπιακός. 
Τη μία και μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό, το 1940, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 3-1, ενώ το μοναδικό Κύπελλο στην ιστορία τους που έχει ο Αρης το κατέκτησε το 1970 με 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Τα χρόνια που έχει να κατακτήσει ο ΠΑΟ το Κύπελλο είναι λιγότερα (τελευταίο το 2004 με 3-1 επί του Ολυμπιακού), ωστόσο η δίψα όλης της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη.

Ο Νίκος Νιόπλιας περιμένει να δει στο γήπεδο τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό! Ναι, τους παίκτες του να είναι απελευθερωμένοι από το άγχος, με διάθεση και φαντασία στο παιχνίδι τους. Να μην ξεχάσουν όμως στα... αποδυτήρια τη σοβαρότητα και την ομαδικότητα, στοιχεία που διέκριναν τον φετινό ΠΑΟ. Δίνει μεγάλη σημασία στο κέντρο και ποντάρει πολλά στην τετράδα- φωτιά που διαθέτουν οι «πράσινοι» στα χαφ και την επίθεση (Λέτο, Νίνη, Σαλπιγγίδη, Σισέ). Θέλει έλεγχο στον ρυθμό, πρέσινγκ και την μπάλα με τη μία. Στο κέντρο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον έμπειρο Ζιλμπέρτο με τον νεαρό αλλά δυναμικό Σιμάο. 
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του έχει να κάνει με τον Κατσουράνη και συγκεκριμένα αν θα τον βάλει κεντρικό αμυντικό που τα πήγε καλά στα τελευταία ματς ή στο κέντρο. Ο Βύντρα αναμένεται να παίξει δεξιά, αριστερά ο Σπυρόπουλος και πιθανό δείχνει το δίδυμο Κατσουράνη- Καντέ. Ο Καραγκούνης έχασε δυνάμεις από τη γαστρεντερίτιδα μεσοβδόμαδα. 
Ο Νιόπλιας γνωρίζει καλά ότι οι παίκτες του Αρη είναι καλοί στο «ένας εναντίον ενός» και θέλει βοήθειες και πιο κλειστές γραμμές. Δεν πρέπει να δώσουν χώρους, ειδικά στους Κάλβο (κινείται πιο πολύ αριστερά) και Κάμπορα. Με ενδιαφέρον αναμένουν όλοι και τις κινήσεις των Νιόπλια και του έμπειρου Κούπερ στη σκακιέρα του τελικού Κυπέλλου hellas on line.

●●● Διαιτητής ο Τάσος Κάκος (Συνδ. Κέρκυρας).

Αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό και τον κακό τους δαίμονα, θα βρεθούν σήμερα το βράδυ ο Αρης και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, στο ΟΑΚΑ. Ο κακός δαίμονας της ομάδας της Θεσσαλονίκης και του αργεντινού τεχνικού, είναι κοινός και δεν είναι άλλος από τους τελικούς.

Οι «κίτρινοι», που έχουν σαράντα ολόκληρα χρόνια να πανηγυρίσουν έναν τίτλο, έχουν φτάσει οκτώ φορές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία τους, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόνον έναν, το 1970 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αν και έχει καθοδηγήσει πολλές ομάδες σε πολλούς τελικούς, έχει καταφέρει να κερδίσει μόνον έναν.

Το Σούπερ Καπ της Ισπανίας, το 1998 με τη Μαγιόρκα, νικώντας την Μπαρτσελόνα. Το 1997 ήταν με τη Μαγιόρκα στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το οποίο έχασε από την Μπαρτσελόνα. Το 1998 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τη Μαγιόρκα, όμως έχασε τον τίτλο από τη Λάτσιο. Το 2000 και το 2001 έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια, όμως έχασε και τις δύο φορές τον τίτλο, την πρώτη φορά από τη Ρεαλ και τη δεύτερη από την Μπάγερν. Σήμερα, ελπίζει ότι θα καταφέρει να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τον Αρη. Εξάλλου, τα μαθήματα που πήρε σε τόσους χαμένους τελικούς, τον έχουν γεμίσει με εμπειρία, την οποία θα χρησιμοποιήσει στο σημερινό παιχνίδι.

Σύμμαχος στην προσπάθεια του Αρη και του Κούπερ να ξορκίσουν τους δαίμονες τους και να σηκώσουν το Κύπελλο σήμερα στο ΟΑΚΑ, θα είναι οι περίπου 24.000 φίλαθλοί τους, οι οποίοι πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μετακίνηση φιλάθλων που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, θα βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου για να βοηθήσουν τον Σέρχιο Κόκε και την παρέα του να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Κούπερ δεν ετοιμάζει αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Το 4-2-3-1 παραμένει ως έχει.

Αυτό που έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του, είναι από την αρχή του αγώνα να πιέζουν ψηλά, να προσέξουν της αλληλοκαλύψεις τους και να μη χάνουν τις θέσεις τους. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Αράνο, τη θέση του οποίου στα αριστερά της άμυνας θα πάρει ο Βανγκέλι, ο οποίος όσες φορές κλήθηκε να καλύψει τη θέση του Αργεντινού αμυντικού, τα πήγε πάρα πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ