Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πραγματοποιήθηκε η 3η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών


Εξαιρετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των εργασιών της 3ης Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, με την παρουσία της Γεν. Γραμ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, του Προέδρου της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκου, της Γεν. Διευθύντριας του Υπ. Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, νομαρχών, δημάρχων και διακοσίων πενήντα περίπου μελών του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» απ’ όλη τη χώρα.
Όπως ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει στην Αιτωλοακαρνανία ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας με υλικό και δράσεις για το Αρχαίο Θέατρο.
Το πρόγραμμα στο σύνολό του στοχεύει να ενισχύσει τη θεατρική παιδεία των μαθητών, να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο που θα συνενώνει την εποικοδομητική επίσκεψη στο θεατρικό οικοδόμημα με τη διδασκαλία των θεατρικών κειμένων στη σχολική τάξη, να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής των μαθητών σε συλλογικά ή ατομικά έργα μέσω του λόγου, του χορού, της μουσικής ή της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Επιδιώκει, να λειτουργήσει ως αφορμή προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τα θέατρα και τη θεατρική δημιουργία, να οδηγηθούν σε δικούς τους προβληματισμούς και αναζητήσεις και παράλληλα, να διαμορφώσουν τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα.
Το εκπαιδευτικό υλικό θα περιλαμβάνει έντυπα για την εξέλιξη και τη σημασία του αρχαίου δράματος, βοηθήματα για την περιήγηση και την κατανόηση των αρχαίων θεατρικών κτισμάτων της Αιτωλοακαρνανίας και αντίστοιχες προτάσεις δραστηριοτήτων.
Για να υποστηριχθεί η χρήση και η δημιουργική διδασκαλία του υλικού, προγραμματίζονται επιμορφωτικά σεμινάρια-ημερίδες που θα απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς του νομού, τα οποία θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τη ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, τις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ