Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης νέος πρύτανης στο πανεπιστήμιο Ιωννίνων

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθηγητής Χημείας, είναι ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από μία οριακή μάχη στο χθεσινό πρώτο γύρο, ο κ. Αλμπάνης επικράτησε ξεκάθαρα του Κώστα Δραΐνα στη σημερινή αναμέτρηση.
Ο κ. Αλμπάνης συγκέντρωσε ποσοστό 53,6% έναντι 46,4 % του κ. Δραΐνα, ενώ επικράτησε σε ψήφους σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων: καθηγητές (έστω και οριακά), φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.
Ο νέος πρύτανης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και ζει στα Γιάννενα από το 1983. Έχει έντονη δημόσια παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου στο δήμο Ιωαννιτών.
Το όνομά του μάλιστα είχε συζητηθεί ως πιθανού επικεφαλής της ενιαίας παράταξης της αντιπολίτευσης. Είναι επίσης πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού. Έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με θέματα περιβάλλοντος και ιδιαίτερα με τη λίμνη Παμβώτιδα.
Και ανακοινώσεις
Πριν από λίγο η ενιαία αντιπολίτευση του δήμου Ιωαννιτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον κ. Αλμπάνη για την εκλογή του στη πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την αντιπολίτευση αλλά και για ολόκληρο το δήμο Ιωαννιτών η εκλογή του κ. Αλμπάνη, επιλογή που εξασφαλίζει την αγαστή συνεργασία του νέου δήμου Ιωαννιτών με την Πανεπιστημιακή κοινότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειώσουμε το μεγάλο ποσοστό της αποχής που χαρακτήρισε τόσο τον πρώτο, όσο και το δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών.
Τα αποτελέσματα:

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης 196 1191 229 53,4%
Κώστας Δραΐνας 190 983 144 46,6%
Πηγή: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (www.agon.gr)

Δημοσιεύτηκε στο http://www.kolivas.de/?p=34164

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ