Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο Παναγιώτης Κατσούλης στη "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" για τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου


Σφαιρική αλλά και σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου κάνει ο αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης σε συνέντευξη του στην «ΠΟΛΙΤΕΙ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»Χαρακτηριστικά κάποια αποσπάσματα της:
«Κατόπιν εορτής» είπατε ότι έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για τον Καλλικράτη. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις είναι κατόπιν εορτής. Ποιος ευθύνεται γι αυτό;
Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο στο Μεσολόγγι να διαμαρτυρόμαστε «κατόπιν εορτής» και παρακινούμενοι από τις πράξεις του «γείτονα». Αυτή η στάση υποδηλώνει εμπράκτως την απουσία στρατηγικών επιλογών για το δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και την έλλειψη σχεδίου υλοποίησής τους. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τώρα με τον «Καλλικράτη». Η υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας δεν είναι τωρινή υπόθεση. Έχει τουλάχιστον βάθος τετραετίας. Ποιος στρατηγικός στόχος τέθηκε για το Μεσολόγγι όλα αυτά τα χρόνια, εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης; ΚΑΝΕΝΑΣ. Απλά παρακολουθούσαμε τα γεγονότα.
Έχετε υπονοήσει πως στο Μεσολόγγι κάποιοι δεν κινητοποιήθηκαν στον αγώνα για αλλαγή περιφέρειας. Γιατί κατά τη γνώμη σας
Δεν το έχω υπονοήσει, το έχω αναφέρει δημόσια και το υπερασπίζομαι. Διότι δυστυχώς το Μεσολόγγι έχει απαρνηθεί εδώ και ορισμένα χρόνια τον πολιτικό ρόλο της πρωτεύουσας του νομού. Ο τίτλος της πρωτεύουσας του νομού δεν είναι «ένα άδειο κουστούμι» που το φοράς περιστασιακά και όποτε σε βολεύει. Σημαίνει πως τίθεσαι επικεφαλής και εκφράζεις τα συμφέροντα ολάκερου του νομού. Σε ποιο από τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν ως Αιτωλοακαρνάνες, ο δήμος Μεσολογγίου είναι μπροστάρης τα τελευταία χρόνια; Στην εκτροπή του Αχελώου; Στη λειτουργία του Πλατυγιαλιού; Στη χάραξη της Ιόνιας οδού και των καθέτων αξόνων της; Στην προστασία και την ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομιάς; Γιατί να είναι τώρα μπροστάρης για το ζήτημα της Περιφέρειας; Χάθηκε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία για το Μεσολόγγι.
Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί ο δήμαρχος που θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου;
Δεν θα σας μιλήσω για τα γνωστά κριτήρια, του τύπου «να είναι γνώστης της αυτοδιοίκησης, να προωθήσει τον «Καλλικράτη», να είναι έντιμος κ.λ.π.». Για το νέο δήμο Μεσολογγίου θεωρώ πως δεν αρκούν αυτά, γι’ αυτό και θα προσθέσω δυο ακόμη κύρια κατ’ εμέ. 1ο ) Να αποφύγει εντελώς στη διοίκηση του νέου δήμου τη λογική της κλειστής - μικρής φιλικής ή κομματικής παρέας. Το μοντέλο αυτό απέτυχε παταγωδώς και το ζούμε δυο τετραετίες στο Μεσολόγγι. Να στηριχθεί στις δυνάμεις της κοινωνίας και αυτό να φανεί από την ίδια τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. 2ο )Να στελεχώσει το συνδυασμό και τη διοίκηση του δήμου με ανθρώπους προσόντων. Οι νέοι δήμοι του «Καλλικράτη» δεν μπορούν να διοικηθούν αποτελεσματικά με πολιτικό προσωπικό ανειδίκευτο και ανεκπαίδευτο μορφωτικά και κοινωνικά. Χωρίς τομές στο ανθρώπινο δυναμικό, δεν γίνεται τομή στη διοίκηση του δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ