Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ




Διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι η επικεφαλίδα ήταν «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» και όχι «Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων»,
Μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, ξεκίνησε η διαδικασία της έκδοσης (εκτύπωσης) των απολυτήριων και των βεβαιώσεων πρόσβασης των αποφοίτων. 
Η εκτύπωση αυτή, γίνεται μέσω τυποποιημένης διαδικασίας η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, από το λογισμικό «Νέστωρ» της εταιρίας «Έπαφος».
Αφού ολοκληρώθηκε η εκτύπωση όλων των απολυτήριων και όλων των βεβαιώσεων πρόσβασης για κάθε μαθητή σε κάθε σχολείο της χώρας, διαπιστώθηκε σε ορισμένα Λύκεια από… «παρατηρητικά μάτια», ότι σε όλα αυτά τα δημόσια έγγραφα, η επικεφαλίδα ήταν «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» και όχι «Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων», όπως θα έπρεπε, αφού αυτό είναι το νέο όνομα του Υπουργείου. 
Έτσι, ο όγκος εργασίας των εκπαιδευτικών σε όλα τα Λύκεια της χώρας, εξαιτίας αυτής της ανευθυνότητας του Υπουργείου και της συνεργαζόμενης με αυτό εταιρίας, διπλασιάστηκε.
Παράλληλα σε πολλά Λύκεια με επείγον μήνυμα καλούνται οι Διευθυντές Λυκείου να καλέσουν την Δευτέρα 12 /7 τους καθηγητές να τυπώσουν πάλι τα απολυτήρια, να τα ξαναγράψουν και να καλέσουν τους μαθητές και τους γονείς να φέρουν το λάθος απολυτήριο που πήραν για να πάρουν το σωστό.
Μπροστά σε αυτό το αλαλούμ το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για τα απολυτήρια στους εκπαιδευτικούς ενώ είναι φανερό ότι είναι δική του η ευθύνη. Και αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Θυμίζουμε ότι κάτι σχετικό έγινε και με τα απολυτήρια του Γυμνασίου όπου το Υπουργείο ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι δεν υπάρχει το Θρήσκευμα. Πάλι με επείγον μήνυμα «διέταξε» τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν με το χέρι το θρήσκευμα του μαθητή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ