Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αυτοδιαγράφονται από τη Ν.Δ. ο Λάκης Αλπέτζος και ο Αλέκος Τσακαλογιάννης

                
          ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWS PRESS AGRINIO


Συναγερμό στη Ρηγίλλης και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του News Press Agrinio  (εδώ)  όσον αφορά τις αποχωρήσεις τοπικών στελεχών της Ν.Δ. στην Αιτωλ/νία
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανάρτησή μας πολλοί Νεοδημοκράτες του νομού δέχθηκαν τηλεφωνήματα. Συγκεκριμένα αρκετά εξ αυτών έγιναν στον έναν εκ των δύο που δηλώνουν ότι αποχωρούν και σήμερα αποκαλύπτουμε.
Δεν ανεβάσαμε τη είδηση αυτές τις ημέρες διότι πιστέψαμε από όσα γνωρίζουμε ότι θα ήταν κάτι το προσωρινό (πικρία κ.λ.π.) αλλά από τη στιγμή που οι ίδιοι επιμένουν είμαστε «υποχρεωμένοι» να τα δημοσιεύσουμε, για να είμαστε συνεπείς με τους αναγνώστες του NewsPressAgrinio.
 Η αποχώρηση του κ. Αλπέτζου «κυοφορούταν» εδώ και αρκετό καιρό. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι πολλά αρνητικά γεγονότα στη οργάνωση. Και οι δύο δηλώνουν ότι «Αυτοδιαγράφονται» από μέλη της Ν.Δ.
 Σήμερα στην Αιτωλ/νία λέει ο Λάκης Αλπέτζος, συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΗ (π. Πρόεδρος Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου για 16 χρόνια και για 35 συναπτά έτη κομματική δραστηριότητα) «υπάρχει έλλειμμα πολιτικής παρουσίας της Ν.Δ. στο νομό, κανένα στέλεχος δεν κάνει επίσημα την παρουσία του στην κοινωνία ούτε τώρα αλλά ούτε και στην περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Δεν μπορούν να κάνουν πολιτική για το χώρο παρά μόνο ίντριγκες και «απαξίωση» κάθε άλλης άποψης.
Πού είναι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ; Που είναι η Δ.Ο. Αγρινίου; Που βρίσκονται τα μεγαλόσχημα στελέχη του κόμματος; ....
Με ποιο κριτήριο εκλέγεται κάποιος στα ανώτερα αξιώματα;  Ποιος έχει ερωτηθεί για το έργο κάθε στελέχους τοπικά προκειμένου για την επιδοκιμασία τους ή όχι ;
Ο καθένας αφορίζεται ότι θέλει.
Ας μου απαντήσει κάποιος;
Ο κ. Αλπέτζος συνεχίζει : «Η απόφασή μου αυτή δεν θέλω να συνδυαστεί με την γενικότερη κινητικότητα στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης σαν κάτι προμελετημένο. Όχι, λειτουργούσα πάντα  ανιδιοτελώς με γνώμονα τις ιδέες μου και το συμφέρον της κοινωνίας και του κόμματος, με όποια λάθη και παραλήψεις μου, αλλά αυτή η σημερινή κατάσταση να επιβραβεύουν τον κάθε «αλεξιπτωτιστή» και να απαξιώνουν ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα γι’ αυτή τη παράταξη και δεν μιλώ για μένα μόνο αλλά και άλλοι Νεοδημοκράτες  έχουν την ίδια πικρία και τις απόψεις με εμένα, δεν πάει άλλο αυτή η διαλυτική κατάσταση. Ούτε βλέπω και κάτι άλλο που συμμαζέψει τα πράγματα. Είναι μακρύς ο δρόμος για τη Λύτρωση !
Ζούμε δυστυχώς στην εποχή της προσωπικής επιτυχίας και των ατομικών λύσεων. Δεν χωράω εγώ σε αυτό το «κουβάρι», είναι πολλά τα χρόνια, πολλές οι εμπειρίες και οι στενοχώριες δεν έχω κουράγιο να ζήσω καινούργιες απογοητεύσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Παραμένω δίπλα στον πληγωμένο και προδομένο κόσμο της φιλελεύθερης παράταξης και του χώρου γενικότερα και συμμερίζομαι απόλυτα τα προβλήματά του και την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι . Μόνο που του αρνητικό σκηνικό, όπου η κυβέρνηση κάνει ότι θέλει, δεν αλλάζει με συμπόνιες και ευχές θέλει και πολιτική βούληση».       
Δηλώνει τέλος ότι με πόνο ψυχής πήρα αυτή την απόφαση η οποία είναι αμετάκλητη.
Ο Αλέκος Τσακαλογιάννης, Υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, επί σειρά ετών μέλος της ΝΟΔΕ-ΝΔ Ν. Αιτωλ/νίας και πρώτος σε ψήφους (117) στις πρόσφατες εκλογές δηλώνει ότι και αυτός αποχωρεί από το κόμμα που για πολλά χρόνια υπηρετεί ως απλός στρατιώτης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι γνωστό σε όλους τους νεοδημοκράτες ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Γεγονότα όμως που οφείλονται σε ανεπάρκειες και ιστορικές συγκυρίες ενώ οι διάφορες σκοπιμότητες τοπικών κομματικών παραγόντων καθώς και οι παρεκκλίσεις από τις καταστατικές αρχές και από μια ηθική που πρέπει να διακρίνει την πολιτική και τους πολιτικούς σε κάθε βαθμίδα του κόμματος τον οδήγησαν σε αυτήν του την απόφαση, όπως είπε αφού όλα αυτά τον εμποδίζουν πλέον να βρίσκετε εντός του κόμματος.
Όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει στα όργανα του κόμματος ποτέ δεν ζήτησε αξιώματα ούτε και κατείχε κάποια  θέση αξιωματούχου. Δεν μπορεί να δεχθεί όμως ότι το κόμμα και η πολιτική είναι υπόθεση κάποιας παρέας και κοινωνικής τάξης, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά.
Πίστευα ότι η εκλογή του προέδρου του κόμματος θα άλλαζε κάποια πράγματα θα λειτουργούσε η εσωκομματική δημοκρατία, θα άνοιγε τη συζήτηση με την κοινωνία, θα έδινε προοπτική σε νέες εσωτερικές δυνάμεις για ανοιχτούς ορίζοντες, μακριά από προσωπικές συμπεριφορές και «ντεποτισμούς».
Δυστυχώς έπεσα έξω, το αντίθετο γίνεται, δυο παραδείγματα μόνο:
Εκλογές ΝΟΔΕ
Στις πρόσφατες εκλογές υπήρξε ατολμία στελεχών να θέσουν υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου, όπως γίνονταν τις άλλες φορές, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί και η όλη εκλογική διαδικασία της ΝΟΔΕ ως μια απλή κομματική ρουτίνα.
Ο νέος πρόεδρος με την εκλογή του οργάνου του νομού δεν ανακοίνωσε ποτέ τα αποτελέσματα και τη σειρά κατάταξης των μελών του με τους αντίστοιχους σταυρούς προτίμησης, ως όφειλε, παρά μόνο έστειλαν στα ΜΜΕ μόνο τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ!
Γιατί; μήπως επειδή  ήταν πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των νεοδημοκρατών οι εκλεκτοί κάποιων «αξιωματούχων»;
Πως θα γνωρίσουν τα μέλη ότι επί παραδείγματι ο Τσακαλογιάννης έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και ο αντιπρόεδρος πήρε 58 μόνο; Και όμως με συνοπτικές διαδικασίες μας απέκλεισαν στη συγκρότηση της ΝΟΔΕ χωρίς κάποιον λόγο, αλλά δεν μας ανακοινώνουν ότι έχουμε εκλεγεί τουλάχιστο ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος μας τι έγινε. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα  αυτά με κανέναν άλλον πρόεδρο δεν είχαμε τέτοιες «αντιδιολογικές» συμπεριφορές.

Ο κ. Τσακαλογιάνης αναφέρετε επίσης και στο θέμα της πολιτικής υστέρησης και του τρόπου που προωθούνται κάποια κομματικά μέλη και για την έντονη αποστράτευση αξιόλογων στελεχών.
Αυτοδιοίκηση
Η Ν.Δ. στο μεγαλύτερο Δήμο του νομού ουδέποτε έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, υπάρχουν και εδώ συγκεκριμένες ευθύνες. Ακούγεται όλο και ποιο καθαρά πλέον ότι τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ τον εκλέγουμε εμείς. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματικότητα αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».
Πως χάθηκε η Νομαρχία στις εκλογές του 2006; Ανέλαβαν κάποιοι τις πολιτικές τους ευθύνες;
 «Διαπιστώνω καθημερινά ένα μούδιασμα των Νεοδημοκρατών όταν ακούνε για κομματικές διαδικασίες και μια απροθυμία ακόμα να συνεχίσουν την κουβέντα. Η αποστροφή τους αυτή νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω καθώς και της απουσίας των οργανώσεων από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν θεωρώ σοβαρό κόμμα αυτό που η προεκλογική εσωκομματική του συζήτηση να κινείται ποιος πληρώνει τα ενοίκια μιας Δ.Ο. (είναι ένα πρόβλημα) και να υποβαθμίζονται άλλα σοβαρότερα πολιτικά θέματα.
Ποτέ δεν έχει γίνει κάποια εσωκομματική συζήτηση και να αποφασίσουμε για τους υποψήφιους δημάρχους ως οργανώσεις λέει ο κ. Τσακαλογιάννης. Και συνεχίζει, ποιες επεξεργασίες για το θέμα αυτό έχει αρχίσει να κάνει η νέα ΝΟΔΕ; Καμία. Δηλαδή «ραντεβού στα τυφλά».
Δεν μπορώ πλέων να δεχθώ ότι τις θέσεις του κόμματος και την πολιτική του στο νομό θα την υλοποιούν κατ’ αποκλειστικότητα οι συμμετέχοντες στα συμπόσια των Αθηνών και οι υπόλοιποι θα είμαστε οι τρεχαλητοί προεκλογικά μόνο! Αυτή η εποχή πέρασε πλέον είμαστε μεγάλα παιδιά  και τα σύγχρονα κόμματα στηρίζονται σε συλλογικές δράσεις και είναι αποδεσμευμένα από το παρελθόν που κούρασε και κουράσαμε. Οι καιροί σήμερα απορρίπτουν την λογική οι δικοί μας και οι άλλοι. 

Κάποιοι μέσα στο κόμμα θεωρούν ότι η ανιδιοτέλεια και η εθελοντική προσφορά κάποιων είναι μειονέκτημα και ταυτόχρονα πλεονέκτημα δικό τους! Οφείλουν όσοι έχουν ακόμα το κουράγιο να συνεχίσουν με αυτή τη κατάσταση να θέσουν τα θέματα της ενότητας και της πολιτικής χειραφέτησης αλλά που και ποιος θα τα συζητήσει; Εδώ εκλογές για την νεολαία είχαμε και ζήσαμε δόξες παλαιοκομματικών διαδικασιών, πως αυτά τα παιδιά θα δεχθούν αύριο να λειτουργούν με συλλογικό πνεύμα και κομματική ενότητα αφού τους έχουν δηλητηριάσει από τώρα . Τους έχουν βάλει σε χαρακώματα. Άρα το σχίσμα θα συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά χωρίς όμως επιστροφή. Μάταιος κόπος τα πράγματα έχουν πάρει την δικιά τους πορεία και εγώ τα δικά μου ρίσκα! Γι’ αυτό αποχωρώ από το κόμμα της Ν.Δ. και θα δρω πλέον ως ανεξάρτητος πολίτης με αξίες και αρχές, όπως είναι η ελεύθερη σκέψη, ο άνθρωπος, η οικογένεια, η πίστη στις παραδόσεις και η αλληλεγγύη και φιλία όλου του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ