Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μαχαίρι στο επίδομα ανεργίας - Ακραία πολιτική λογική


Η είδηση ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να βάλει μαχαίρι στο επίδομα ανεργίας και να το χορηγεί μόνο σε όσους έχουν τα ελάχιστα μέσα διαβίωσης, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προκαλεί έντονες αντιδράσεις και εισάγει την πολιτική ζωή σε μια τελείως και διαφορετικού τύπου πολιτική λογική: την ακραία μονεταριστική πολιτική λογική.
Αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός στο Μνημόνιο Νο 2 με την τρόικα, τότε το μοναδικό δίχτυ προστασίας των εργαζομένων αποτραβιέται και στη θέση του μπαίνει ένα τελείως διαφορετικό κριτήριο: 
Για να λαμβάνει επίδομα ανεργίας ένας εργαζόμενος θα πρέπει να είναι εξαθλιωμένος-φτωχός και απόκληρος του εργασιακού και κοινωνικού βίου.
Κάτι τέτοιο αντίκειται όχι μόνο στις αρχές της Δημοκρατίας, αλλά και στις Αρχές του Ανθρωπισμού και όπως είναι αναμενόμενο και ιστορικά αποδεδειγμένο οι ακραίες πολιτικές λογικές οδηγούν και σε αντίστοιχες κοινωνικές...  

Με πληροφορίες απο http://politicanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ