Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου



ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ  ΒΙΩΣΙΜΟ
ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

του Δημήτρη Τραπεζιώτη

Ο νέος δήμος Αγρινίου αποτελεί μια νέα θεσμική, πολιτική και αυτοδιοικητική οντότητα μέσα στην οποία οφείλουμε όλοι να αναπτύξουμε την κοινωνική και πολιτική μας δραστηριότητα και να συμβάλλουμε, με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, στην προώθηση των δημοτικών συμφερόντων.
Ο νέος διευρυμένος δήμος Αγρινίου αφ’ ενός εξασφαλίζει τη δυνατότητα διαμόρφωσης και άσκησης μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για την ορθή διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος και των πλούσιων και ευαίσθητων φυσικών και ανθρωπογενών πόρων του και αφ’ ετέρου...
αποτελεί μια πρόκληση για την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας ώστε να είναι πραγματικά ένας ΑΝΟΙΧΤΟΣ, ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣ.
Διαθέτει μάλιστα όλα εκείνα τα συγκριτικά – ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που η συνδυαστική και ορθολογική αξιοποίηση τους αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να τον καταστήσουν Πρότυπο Αναπτυξιακό, Πολιτιστικό και Αγρο-οικοτουριστικό Κέντρο της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας.
Σε αυτή τη νέα αυτοδιοικητική και θεσμική πραγματικότητα θα συμμετάσχω ενεργά και θα καταθέσω τις προτάσεις μου στους συμπολίτες μου, ώστε να ανοίξουμε μαζί μια νέα οραματική και ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας.
Σχετικά με την άνωθεν επιβολή των υποψηφίων από τους μηχανισμούς, θεωρώ ότι η διαδικασία αυτή είναι παρωχημένη, ξένη προς την έννοια της αυτοδιοίκησης και παραπέμπει σε ετερόνομη θέσμιση.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι υπόθεση στενά κομματικών διαδικασιών.
Με βάση και τους διακηρυγμένους στόχους του «Καλλικράτη» για την ενίσχυση και την θεσμική ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κοπεί επιτέλους ο ομφάλιος λώρος και να εξαρθρωθούν οι πολυσχιδείς χειραγωγοί μηχανισμοί που διατηρούν τους ΟΤΑ υπό καθεστώς ομηρίας.
Πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία είναι το πλαίσιο των αρχών και οι προϋποθέσεις, για τις οποίες πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ελεύθερη να εκπληρώσει την αποστολή της και το ρόλο της που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.
Ήρθε η ώρα της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ήρθε η ώρα των πολιτών, οι οποίοι έχουν τον πρώτο και τελευταίο ρόλο για ένα ισχυρό δήμο με ισχυρή κοινωνία πολιτών.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Θέτω το βιογραφικό μου στην κοινωνία και όχι στους μηχανισμούς. Δηλώνω ότι θα συμμετάσχω στη συγκρότηση μιας νέας αυτοδιοικητικής συλλογικότητας, που θα διεκδικήσει οραματικά και αποτελεσματικά την υλοποίηση μιας διαφορετικής αντίληψης για την αυτοδιοίκηση, με όρους συμμετοχικούς, η οποία θα υπερασπιστεί το κράτος πρόνοιας, τα δικαιώματα του πολίτη και θα δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης για τον κάθε δημότη σε  έναν ΑΝΟΙΧΤΟ,  ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ