Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2020 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ένα θερμό χειμώνα ή δέκα χρόνια παγωνιά;
Παράταση του μνημονίου έως το 2020 εξετάζουν οι Βρυξέλλες, καθώς τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα -που σύντομα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα- οδηγούν μόνο σε ύφεση. «Σε δέκα χρόνια θα είμαστε στην ίδια κατάσταση ακόμα και αν μας χάριζαν τα χρέη», τονίζει η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Το ίδιο εκτιμά και το ΔΝΤ καθώς το μοντέλο οικονομίας είναι στρεβλό. Στόχος κυβέρνησης και Βρυξελλών είναι να διασφαλιστούν τα χρέη των τραπεζών -κυρίως γερμανικών και γαλλικών- και να συμπιεστεί η αγορά εργασίας. Όχι μόνο με μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων αλλά, κυρίως, με την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στις θεσμικές και εργασιακές «μεταρρυθμίσεις», που κατά καιρούς θα προωθούν, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Μόνη λύση αντίστασης οι εργαζόμενοι που «πληρώνουν το μάρμαρο». Και που πρέπει, άμεσα, να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα θερμό χειμώνα κινητοποιήσεων, για να ανατραπεί το μνημόνιο πριν μας ανατρέψει οριστικά τη ζωή, ή σε δέκα χρόνια παγωνιά… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ