Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περικοπές 40% στις πιστώσεις για τη μεταφορά μαθητών στην Αιτωλ/νία!


Εκπαιδευτικός συντάκτης

Για τη μεταφορά των μαθητών του νομού  φέτος υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το αναγνωρίζουν όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Γνωρίζουν επίσης ο ίδιος ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, ο Νομάρχης και ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας ότι η μείωση των δαπανών στο σχετικό  κωδικό για τη μεταφορά των μαθητών των οικισμών και χωριών διαφόρων περιοχών του νομού που έχουν καταργηθεί τα σχολεία τους (200-2002, από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), είναι 40%, μπορεί και 60% στις μεταφορές, αυτό σημαίνει κάποια παιδιά δεν θα πηγαίνουν σχολείο.   
Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών με ΑΠ 2/5358/6-4-2010 είναι αποκαλυπτική αφού αναφέρει σχετικά:
«Σας κάνουμε γνωστό ότι οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών έχουν ήδη περικοπεί κατά 10% και ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες όχι μόνο δεν παρέχουν καμία δυνατότητα αύξησης των πιστώσεων αυτών αλλά αντιθέτως επιβάλλουν περαιτέρω περιορισμό των σχετικών δαπανών… Το δικαίωμα των Ν.Αυτ/σεων να ασκούν πολιτική στο χώρο ευθύνης είναι αναμφισβήτητο, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός το οικονομικό βάρος επιλογών που δεν είναι σύμφωνες με την ακολουθούμενη πολιτική επί των δαπανών. Αυξήσεις πέραν των ορίων αυτής της πολιτικής δεν θα καλύπτονται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό και η πληρωμή τους θα γίνεται από ίδιους πόρους των Ν.Α».
Δηλαδή τι θα πει ίδιους πόρους; Φορολογία των γονιών, αυτό θα πει.
Ας μην κρύβουν από τον κόσμο αυτή την πολιτική των περικοπών, ας πουν όλοι αυτοί ότι δεν θα ...

κάνουμε περικοπές, και δεν θα καλέσουν τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Μαθαίνουμε σε πολλά σχολεία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών και η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο που την καλούν οι διευθυντές των σχολείων του νομού. Έχουν αρχίσει οι ενδιαφερόμενοι να πηγαίνουν και να διαμαρτύρονται στη νομαρχία.
Αν πάρουμε υπόψη ότι έχουν περικοπεί επίσης κατά 25% οι δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων πολύ φοβούμαστε ότι τα παιδάκια θα  κάνουν μάθημα σε δύσκολες συνθήκες και με  περιορισμένα μέσα αφού οι σχολικές επιτροπές θα αδυνατούν να καλύψουν τα απαραίτητα. Είδη φαίνονται τα πρώτα δείγματα φάνηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ούτε φωτοτυπικό χαρτί δεν υπάρχει πόσο δε μάλλον για υλικά και εξοπλιστικά μέσα στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, ούτε συζήτηση (!)
 Μήπως πρέπει να αντιδράσουν συνολικά τα συλλογικά όργανα της εκπαίδευσης, όπως και οι κ.κ. Δήμαρχοι καθώς και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ