Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάζουν όλα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Ανατροπές στο μοντέλο διοίκησης των Ανωτάτων Ιδρυμάτων, στον τρόπο φοίτησης και στη χρηματοδότηση περιλαμβάνει η νέα μεταρρύθμιση γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ. Τη «σφραγίδα» του βάζει προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου στην έκτακτη «πρυτανική συνεδρίαση» των Δελφών.  

Θα μείνουν τα μισά Ιδρύματα
Ανασχεδιάζεται πλήρως ο χάρτης των Ιδρυμάτων και από τα συνολικά 40 ΑΕΙ και ΤΕΙ, που λειτουργούν σήμερα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα τέλη του 2011 μόνο τα μισά! Σήμερα λειτουργούν 22 πανεπιστήμια και 18 ΤΕΙ, με περισσότερα από 590 τμήματα. Το σχέδιο του δραστικού περιορισμού των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων περιλαμβάνει τις συγχω­νεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοει­δούς επιστημονικού αντικειμένου, τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ μεταξύ τους, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστη­μίου ή τεχνολο­γικού ιδρύματος σε ένα άλλο. 

Δείτε τι είπε η κ. υπουργός στο επίμαχο σημείο που ενδιαφέρει το Αγρίνιο:

"Προς αυτή την κατεύθυνση της χωροταξικής και θεματικής αναδιάρθρωσης θα προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα. Τα κριτήρια θα είναι πρωτίστως ακαδημαϊκά και δευτερευόντως οικονομικά και κοινωνικά. Δεν ξεκινάμε λέγοντας ότι πρέπει να κλείσουν κάποια με απλές προσεγγίσεις. θα πρέπει να θέσουμε τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τη συγχώνευση, για την κατάργηση, για τις συνενώσεις, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα νέο τοπίο".

ΣΧΟΛΙΟ: Ως προς τι λοιπόν ο θόρυβος του Δήμου Αγρινίου για τη παραχώρηση του διδακτηρίου του 3ου Γ/σίου Αγρινίου (πρώην Μουσικό) σε τμήματα του πανεπιστημίου; αφού η καλή υπουργούς  τα  τμήματα που λειτουργούν στη πόλης μας, με την εισηγησή της , θα συγχωνευτούν με το "μητρικό" ίδρυμα που είναι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!
Τα μάθατε τα νέα κ. Δήμαρχε; Η κα. Κατσαρή "υπεύθυνη" επί της παιδείας της πόλεως ταύτης τι έχει να πει για τις εισηγήσεις της συντρόφισσας ;


Η ομιλία της κ. Υπουργού Παιδείας (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ