Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Η κατάρρευση της τιμής του λαδιού, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, τη λειτουργία των «καρτέλ» στην αγορά και την ανεξέλεγκτη νοθεία, οδηγούν την ελαιοκαλλιέργεια σε πλήρη διάλυση και τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση ενώ υπάρχει φόβος, να  μείνει μεγάλη ποσότητα  παραγωγής πάνω στα δέντρα.    
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ.  και ΠΑΣΟΚ αλλά  και των Ενώσεων της Ελαιουργικής, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Νομαρχίας Αιτωλ/νιας  γιατί  τόσα χρόνια δεν έκαναν  τίποτα   να  συγκροτηθεί  τοπική  και  εθνική πολιτική  για  το ελαιόλαδο.
ΑΜΕΣΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ       
Να  λειτουργήσει  τώρα  το  Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών  και  Πολύ Μικρών  Αγροτικών  Επιχειρήσεων   Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε  Αγροτών  που  «έχει ήδη εγκριθεί» από τον  Ιούλιο. 
Να  καταθέσουν  τώρα  οι   Ελληνικές  αρχές   το  αίτημα  συγχρηματοδότησης,  γιατί  όπως  αποκαλύπτεται  δεν  έχουν  καν  καταθέσει αίτημα  στις   υπηρεσίες   της Ευρωπαϊκής   Επιτροπής  η  οποία  δηλώνει  πρόθυμη  να  συγχρηματοδοτήσει  αν της  υποβληθεί σχετικό   αίτημα.            
Οι  Ενώσεις  να  στηρίξουν  τον  παραγωγό  να  προσανατολιστούν   στην  τυποποίηση, συσκευασία   του  προϊόντος   και  στην  ανεύρεση  αγορών  διάθεσης .
ΑΛΛΑ   METPA  ΓIA  THΝ ΣTHPIΞH  TOY  EIΣOΔHMATOΣ  TΩN  EΛAIOΠAPAΓΩΓΩN
 Άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για παρέμβαση  στην αγορά και τη   συγκέντρωση  του  Ελαιολάδου στην τιμή  τουλάχιστον των  3 ευρώ για  τα 3 δέκατα.                                                                                                      
 Ειδικό  πακέτο στήριξης 2.500 ευρώ σε κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη παραγωγό.
Αποζημίωση  από  τον  EΛΓA  για τις απώλειες  ή  φυσικές καταστροφές της  παραγωγής   από  κάθε  αιτία .  
Καταβολή  όλων  των εισοδηματικών  ενισχύσεων, χωρίς  τις  παρακρατήσεις, εκτός μόνο  από  το ποιοτικό παρακράτημα.  
Αύξηση της  επιστροφής του Φ.Π.Α. από 7%  σε 15%. 
Αύξηση   στο 50% της  επιστροφής  του ειδικού  φόρου  κατανάλωσης του πετρελαίου. Επιστροφή του  κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των ετών 2007- 2009.
            Κώστας  Κούστας
Υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης   Αιτωλ/νιας                                               
  ΄΄Αντίσταση   Πολιτών  Δυτικής   Ελλάδας’’

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ