Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ


Παρουσιάστηκαν, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ».
 Πρόκειται για τους Πέτρο Αχιλλεόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), Ανδρέα Μητρόπουλο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας) και Γιώργο Σκαρμούτσο (Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας).
 Προλογίζοντας την παρουσίαση των τριών ανδρών, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, Γιάννης Μάκκας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 «Ο συνδυασμός «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» του Γιώργου Παπαναστασίου έχει σήμερα την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσει τους τρεις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες.
 Εκείνους δηλαδή, που ως πρώτοι μεταξύ ίσων, αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποτελούν μαζί με τον Γιώργο Παπαναστασίου, την καρδιά και την ψυχή του προεκλογικού αγώνα στους τρεις νομούς της Περιφέρειας και παράλληλα, να δρουν – και τώρα αλλά κυρίως μετά τις εκλογές - ως τα αυτιά και τα μάτια της κοινωνίας κάθε νομού στη νέα αιρετή Περιφέρεια.
 Από όσα είπα ήδη, αντιλαμβάνεστε ότι για τον δικό μας συνδυασμό τουλάχιστον, η θέση του Αντιπεριφερειάρχη δεν είναι μια τυπική θέση, γιατί απλά και μόνο έτσι επιβάλλει ο νόμος του «Καλλικράτη». Με άλλα λόγια, για τον συνδυασμό «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», ο Αντιπεριφερειάρχης δεν είναι μια «γλάστρα» δίπλα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη. Αν ήταν έτσι, να είστε σίγουροι πως οι επιλογές μας θα ήταν πολύ διαφορετικές και όχι αυτές που σήμερα παρουσιάζονται.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης όμως, είναι ο «άνθρωπος για το νομό». Αυτός που θα αναλάβει να εξειδικεύσει και να παρουσιάσει στους πολίτες κάθε νομού, το σχέδιο και το πρόγραμμα του Γιώργου Παπαναστασίου για την μεγάλη ανατροπή που έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα.
Και το πιο σημαντικό: Ο άνθρωπος που καθώς θα αναλάβει να «σαρώσει» όλο το νομό, θα ακούσει τον απλό πολίτη. Θα αφουγκραστεί τις αγωνίες και θα μοιραστεί τους προβληματισμούς του. Αγωνίες και προβληματισμοί που θα φτάσουν στον Γιώργο Παπαναστασίου από τις γειτονιές και τα χωριά που ο ίδιος ίσως να μην προλάβει να φτάσει στο σύντομο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, αλλά που θα μετατραπούν σε κινητήριο δύναμη και θα εμπλουτίσουν την φαρέτρα μας, όταν με το καλό και με την θέληση του λαού, από την 1η Ιανουαρίου 2011, ο Γιώργος Παπαναστασίου θα είναι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο λοιπόν, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας οι τρεις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες που σήμερα είναι κοντά μας. 

Πρόκειται για τρία έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στις κοινωνίες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.  Στελέχη που όπως απλά και λαϊκά θα λέγαμε, «έρχονται από δρόμο». Και μάλιστα, από… διαφορετικό δρόμο ο καθένας. Έχουν όμως δύο κοινά σημεία:

Πρώτον, κανένας τους δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός!
Αντίθετα, υπήρξαν ή ακόμα είναι, άριστοι επαγγελματίες, αναγνωρισμένοι στους τομείς επαγγελματικής ευθύνης τους. Έχουν όμως άσβεστο μεράκι και πάθος για τα κοινά και για προσφορά στον τόπο τους. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν χρειάστηκαν, ούτε τα κόμματα, ούτε την πολιτική για να βρουν ένσημα, αλλά επί σειρά ετών διεκδικούν την οργάνωση και την προκοπή του τόπου τους.

Δεύτερον, έχουν το ίδιο όραμα με τον Γιώργο Παπαναστασίου για την Δυτική Ελλάδα!

Γνωρίζουν καλά πως η «επόμενη μέρα» στην Περιφέρεια δεν θα φέρει αξιώματα και οφίτσια, αλλά σκληρή δουλειά για να αλλάξουν, σχεδόν τα πάντα. Γιατί η προκοπή σε αυτό τον τόπο δεν θα έρθει ποτέ από κανέναν άλλο, τρίτο, παρά μόνο από εμάς που ζούμε εδώ. Γιατί, για να διώξουμε την μιζέρια και την υπανάπτυξη πρέπει όλοι να ξεχάσουμε τη κακώς εννοούμενη «δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία». Γιατί πρέπει κάθε κομμάτι αυτής της Περιφέρειας να αποκτήσει έναν στόχο και να βρει έναν δρόμο προς το μέλλον. Γιατί, τέλος - τέλος πρέπει να συνθέσουμε τις διαφορές και από επιμέρους αδυναμίες να τις μετατρέψουμε σε κοινή δύναμη όλων όσων ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ!

Επιτρέψτε μου και μία τελευταία παρατήρηση:

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι ακόμα πιο ευτυχής σήμερα, καθώς οι τρεις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες αποτελούν το αποτέλεσμα μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ του ιδίου και της παράταξης που τον τιμάει με την εμπιστοσύνη της.

Με άλλα λόγια, δεν αποτελούν μόνο παραταξιακή επιλογή, ούτε μόνο προσωπική επιλογή του κ. Παπαναστασίου. Αποτελούν επιλογή, τόσο της παράταξης όσο και του ιδίου!

Και η επιλογή αυτή ήρθε μέσα από μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, καθώς υποψήφια για τις ίδιες θέσεις ήσαν πολλά, πέρα για πέρα αξιόλογα στελέχη, που τιμούν τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς αλλά και τις κοινωνίες στις οποίες ζουν.
Πρόκειται για στελέχη, που μαζί με πολλούς άλλους και με κάθε πολίτη που αντιλαμβάνεται την ανάγκη των μεγάλων αλλαγών που έχει η Δυτική Ελλάδα, σίγουρα θα βρουν τη θέση τους δίπλα στον Γιώργο Παπαναστασίου, ως πολύτιμοι αρωγοί και συνεργάτες του έργου του στην Περιφέρεια».
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

 * ΠΕΤΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ
(Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας)

O Πέτρος Αχιλλεόπουλος γεννήθηκε στα Άγναντα της Ηλείας από αγρότες γονείς. Εισήχθη ως 1ος επιτυχών στη Σχολή Ικάρων το 1978, από την οποία όμως αποχώρησε προκειμένου να σπουδάσει Γεωεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έλαβε μεταπτυχιακό στη Θαλάσσια Γεωλογία και είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών στη Φυσική Ωκεανογραφία. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και ωκεανογραφικών μελετών, ενώ έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο. Ήταν μέχρι το 2009 επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μεταξύ 2005 και 2006 υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολλές θέσεις. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας επί 16 συνεχή έτη (1994-2006), Αναπληρωτής νομάρχης Ηλείας (1999-2000), αλλά και υποψήφιος Νομάρχης Ηλείας, το 2002 και το 2006. Ακόμα, υπήρξε πρόεδρος του Γενικού Οργανισµού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού-Αλφειού, ενώ έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 2004 και του 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.


* ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
(Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας)

Ο Ανδρέας Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Εξασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1977 έως σήμερα, ενώ παράλληλα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του, υπηρετώντας επί 27 ολόκληρα χρόνια τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπροέδρου αλλά και τα τελευταία εννέα χρόνια, από την θέση του Προέδρου. Είναι μέλος της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και έχει διοργανώσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυσή της και έχει λάβει κατά καιρούς τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Παράλληλα, αποτελεί έναν άνθρωπο με έντονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες και μόνο χαρακτηριστικά, μπορούμε να αναφέρουμε πως είναι αντιπρόεδρος του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Πατρεύς» και αντιπρόεδρος της  Εταιρείας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών (ΕΜΠΡΟΣ).
 
* ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας

Ο Γιώργος Σκαρμούτσος γεννήθηκε στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου και υπήρξε διοικητικός υπάλληλος του ΟΤΕ από όπου και πήρε σύνταξη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και χαρακτηριστικά αναφέρουμε, την θητεία του ως Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου αλλά και μέλος της διοίκησης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας από το 1999 και υπήρξε Πρόεδρος του Νομαρχακού Συμβουλίου την περίοδο 1999-2000 και Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 2005-2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 κατέχει την θέση του επικεφαλής στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Έχει υπάρξει για σειρά ετών, μέλος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και πρόεδρος της Οργάνωσης την περίοδο 1991-1996. Ακόμα υπήρξε μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. αλλά και αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 2001 έως το 2007.
 ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Λόγω των απαγορεύσεων που θέτει ο νόμος για την προβολή των υποψηφίων, τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γ. Παπαναστασίου, όσο και οι τρεις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες, δεν μπόρεσαν να κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Ωστόσο, έστω και υπό το ιδιότυπο και βαθιά αντιδημοκρατικό καθεστώς που ισχύει σε αυτή την προεκλογική περίοδο για την προβολή των υποψηφίων, ο κ. Παπαναστασίου θέλει να εκφράσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας:
 «Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου θα ετοιμαζόμαστε για την τελική εκλογική αναμέτρηση του δευτέρου γύρου. Και στις 14 Νοεμβρίου, όλοι μαζί, θα... ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ! Μπορούμε την ανατροπή και θα τη κάνουμε, με τη θέληση και τη βούληση των πολιτών που ξέρουν πως αυτοί που μας ξέχασαν πρέπει να τιμωρηθούν. Πως όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία στην Δυτική Ελλάδα αποδείχτηκαν ανίκανοι να κάνουν κάτι παραπάνω από το να φέρουν την Περιφέρεια στον πάτο. Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή, με ανθρώπους που ζουν, δημιουργούν και ονειρεύονται Δυτικά. Και αυτή τη νέα αρχή είμαστε αποφασισμένοι να τη κάνουμε, ανατρέποντας ό,τι μας κράτησε πίσω και συνεργαζόμενοι με κάθε δύναμη και κάθε πολίτη που μάχεται τη μιζέρια και την υπανάπτυξη. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν δικαίωμα στη νέα ελπίδα και στη νέα δύναμη. Τους απλώνουμε το χέρι. Μαζί τους – και για λογαριασμό τους - θα νικήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ