Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εβδομάδα Δωρεάν Πρόσβασης στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Οι επιπτώσεις του Μνημονίου εκτός από τον δημόσιο βίο, άρχισαν να γίνονται αντιληπτές και στη δημόσια υγεία των πολιτών. Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι δραματικές περικοπές των λειτουργικών εξόδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι περικοπές των εφημεριών των γιατρών κατά 40% , το εμπάργκο των προμηθευτών σε αναλώσιμα υλικά και η επιλογή και χρήση φθηνών νοσοκομειακών φαρμάκων, άγνωστα και αμφισβητούμενα από την πλειονότητα των ιατρών, τείνει να αυξάνει καθημερινά την νοσηρότητα και την θνητότητα του πληθυσμού .
       Ο πολίτης είναι αναγκασμένος να απευθύνεται όλο και περισσότερο για ζητήματα υγείας, σε ιδιωτικά διαγνωστικά και θεραπευτικά ιδρύματα αναγκαζόμενος έτσι να επιβαρύνει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.
Η σχεδιαζόμενη μελλοντική σύμπτυξη κλινικών και νοσοκομείων θα επιφέρει την πλήρη απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας , για να επέλθει τελικά η οριστική εκποίηση του Ε.Σ.Υ.
       Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, καλείται σήμερα ο πολίτης να πληρώσει για να εξετασθεί στο νοσοκομείο 3 ευρώ με προοπτική τα 3 ευρώ αύριο να γίνουν 10 ! Και αυτό ως χαράτσι, την στιγμή που φορολογείται και για δωρεάν παροχή δημόσιας υγείας και πληρώνει τον υγειονομικό του ασφαλιστικό φορέα.
      Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί είμαστε αντίθετοι σε όλες αυτές τις εφαρμογές και αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Καθολικό και Αναβαθμισμένο Σύστημα Υγείας που να έχουν Δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες που το έχουν ανάγκη. Για αυτό το λόγο η Ομοσπονδία μας κήρυξε την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου ως εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ με σκοπό να προασπίσει τον δημόσιο χαρακτήρα του.

                                                  Κ. Γαλανόπουλος
                                                        Χειρούργoς
                                      Εκπρόσωπος Ιατρών Νοσοκομείου
                                                   και Κέντρων Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ