Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη

«Προσπαθούν να  ποινικοποιήσουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ»
Αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση έξω από το «Τζάμπο» Αγρινίου
Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής πολιτικής δράσης των κομμουνιστών βουλευτών αφού στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Κατσιρώδη έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη για το αδίκημα «της παράνομης βίας».
Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του Ν. Μωραΐτη σε αγωνιστική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «ΤΖΑΜΠΟ» Αγρινίου, κατά της απόλυσης συνδικαλιστή εργαζόμενου το Φλεβάρη του 2009.
Το προκλητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση που δείχνει ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός... για την ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης των κομμουνιστών βουλευτών (έχουν προηγηθεί και άλλες διώξεις για συμμετοχή σε αγώνες) είναι ότι ζητείται η άρση της ασυλίας του Ν. Μωραΐτη «για παράνομη βία», ενώ από πουθενά δεν προκύπτει η συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα ο αρμόδιος εισαγγελέας Αγρινίου είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο και δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο διευθυντής του καταστήματος Θ. Κατσικαλούδης, που έκανε τη μήνυση, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης «δεν αναγνώρισα κάποιο πρόσωπο και επίσης δεν γνωρίζω αν ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης».
Ακόμα πιο αποκαλυπτικός είναι ο αστυνομικός Κ. Αφαλωνιάτης, ο οποίος πήγε με εντολή της υπηρεσίας του στο χώρο της κινητοποίησης. Στην κατάθεσή του αναφέρει ότι «δεν διαπιστώσαμε να παρεμποδίζεται η ελεύθερη είσοδος - έξοδος των πελατών από την εταιρεία "ΤΖΑΜΠΟ". Κανένας πελάτης δεν μας έκανε παράπονα, καθώς ούτε είδαμε κάποιον να προσπαθεί να εισέλθει ή να εξέλθει και να μην του το επιτρέπουν οι εκεί συγκεντρωμένοι. Αυτό που είδαμε εμείς ήταν 20 περίπου άτομα να κρατούν πανό, να λένε συνθήματα εργατικού περιεχομένου και να διανέμουν φυλλάδια. Δεν εξύβρισαν και δεν βιαιοπράγησαν με κανέναν όσο χρονικό διάστημα παρευρισκόμασταν στον ισόγειο χώρο του οικήματος. Από το σημείο αποχωρήσαμε την 13.25, αφού πρώτα αποχώρησαν ειρηνικά και χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα οι διαμαρτυρόμενοι».
Και ενώ αρχικά ο εισαγγελέας Αγρινίου είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο και δεν άσκησε ποινική δίωξη, στη συνέχεια ανασύρθηκε η υπόθεση και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την έστειλε στη Βουλή, κάτι που δείχνει ότι το θέμα της ποινικοποίησης της αγωνιστικής πολιτικής δράσης των κομμουνιστών βουλευτών έχει αρκετό βάθος και συγκεκριμένη στόχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ