Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ

     Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παρακαμπυλίων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από το Δήμαρχο Παρακαμπυλίων κ. Λάμπρο Παπαθανασίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους τα προβλήματα του Δήμου, που από την 1Η Ιανουαρίου συνενώνεται με το νέο Δήμο Αγρινίου.
     Ο Δήμαρχος Παρακαμπυλίων στην προσφώνησή του, αφού συνεχάρη τον κ. Μοσχολιό για την εκλογή του στο νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου, κάλυψε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της περιοχής εστιάζοντας στην κατασκευή του δρόμου Αγρίνιο –Καρπενήσι –Λαμία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των αντισταθμιστικών της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία.
      Ακόμη ο κ. Παπαθανασίου επέμενε στο θέμα επίλυσης του οικιστικού προβλήματος (από τη Χούνη έως τον Αγαλιανό) και στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.
     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι η παρουσία του στον ορεινό Δήμο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που θα έχει η Δημοτική Αρχή για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
     Ο κ. Μοσχολιός, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, παρέθεσε τις βασικές προτεραιότητες για την περιοχή με άμεση την ενίσχυση της προσπελασιμότητας  και την εξεύρεση λύσης στο οικιστικό πρόβλημα που υφίσταται από Χούνη μέχρι Αγαλιανό.
      Τόνισε ακόμη την ανάγκη ένταξης στο ΕΣΠΑ του δρόμου Πλατυγιάλι –Αγρίνιο –Καρπενήσι –Λαμία και παράλληλα βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου.  
     Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε ο κ. Μοσχολιός, είναι η ολοκλήρωση της 15ΗΣ επαρχιακής οδού που θα ενώσει τους Δήμους Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού και Παραβόλας, καθώς και η άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση στην Ποταμούλα, το Πεντάκορφο και τα Αμπέλια.
      Σε ότι αφορά τα θέματα καθημερινότητας ο κ. Μοσχολιός επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά τα ζητήματα θα παραμείνουν στους πρώην Δήμους και θα ενισχυθούν με εξοπλισμό, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα.
     Αναφορά, επίσης, έκανε ο κ. Μοσχολιός στην ανάδειξη του ορεινού όγκου με έργα αγροτικής οδοποιίας τα οποία θα συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος.
     Τέλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης πίεσης προς τη ΔΕΗ, ώστε να αποδοθούν ανταποδοτικά οφέλη από τα υδροηλεκτρικά φράγματα και να αξιοποιηθεί ο οικισμός στο Ορφανό.
     «Πρωταρχικός μας στόχος και μόνιμη αγωνία μας είναι να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας.
     Όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
     Γνωρίζουμε ότι λόγω της οικονομική κρίσης οι πόροι που θα διατεθούν θα είναι περιορισμένοι, όμως με την καθημερινή εργασία, με μεθοδικότητα και πρόγραμμα, είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που θα εισρεύσει στο Δήμο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ