Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Απόστολου Κατσιφάρα με τα μέλη του συνδυασμού του από την Αχαϊα

Την πρώτη μετεκλογική συνάντηση με τα μέλη του συνδυασμού του, «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», από την Αχαΐα είχε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Πάτρα ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Με την συνάντηση αυτή ο κ. Κατσιφάρας ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με τα στελέχη του συνδυασμού του και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.
 Στην σύντομη εισήγηση του ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της παράταξης για τον καθαρό προεκλογικό αγώνα που έδωσαν, συνεχάρη όσους εξελέγησαν και τόνισε ότι «ακόμα και εκείνοι που δεν εξελέγησαν αποτελούν στελέχη του συνδυασμού και μέλη μιας ομάδας που θα παραμείνει ζωντανή ως φορέας παραγωγής προτάσεων και ιδεών αλλά και ως φορέας αυτοελέγχου της περιφερειακής αρχής».
Ο κ. Κατσιφάρας στη συνέχεια τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες έχει διττό χαρακτήρα. Εμπιστοσύνη να οικοδομήσουμε έναν νέο θεσμό, με πολλές δυνατότητες, αλλά και εμπιστοσύνη ώστε να αναζωογονήσουμε την Δυτική Ελλάδα και να αυξήσουμε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές».
«Η Δυτική Ελλάδα είναι μια Περιφέρεια με πολλές ανισότητες, ενδοπεριφερειακές ανισότητες, άρα και αδικίες. Εμείς θα κινηθούμε με γνώμονα την δικαιοσύνη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής ακολουθώντας αυτό που βαθιά μέσα μας πιστεύουμε: πολιτική για τους πολλούς και όχι...προνόμια για τους λίγους», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του φιλοσοφίας σε σχέση με την διοίκηση της Περιφέρειας: «Θέλουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια Περιφέρεια – πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας. Που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο αξιοκρατία-διαφάνεια- κοινωνική συμμετοχή. Θέλουμε την Περιφέρεια ένα ζωντανό πολιτικό οργανισμό που όχι μόνο θα ακούει την κοινωνία αλλά θα δίνει στον πολίτη λόγο και ρόλο και φυσικά θα είναι πάντα ανοικτή σε ζητήματα κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας».
Ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η Περιφέρεια με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σ’ όλη την χώρα, άρα θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και ισχυρή διεκδικητική βούληση ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα και να δώσουμε ώθηση στην παραγωγή και στην ανάπτυξη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην οργανωτική προετοιμασία για την μετάβαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο θυμίζοντας ότι και προεκλογικά, σ’ όλες τις ομιλίες του, έλεγε ότι ο νέος θεσμός δεν θα οικοδομηθεί με αυτόματο πιλότο, αλλά θα απαιτηθεί μια περίοδος σκληρής δουλειάς για την προσαρμογή και την μετάβαση στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στο σύνολο των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Την συζήτηση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι «είναι τιμή για όλους μας το γεγονός ότι οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν και μας έταξαν να υπηρετήσουμε έναν νέο θεσμό που έρχεται να υπηρετήσει την ανάγκη της ουσιαστικής αποκέντρωσης και της ανακυττάρωσης της ελληνικής περιφέρειας και ταυτόχρονα να δώσει δυνατότητες έκφρασης και συμμετοχής στην κοινωνία και στις δημιουργικές δυνάμεις της».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το σύνολο, σχεδόν, των μελών του συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ