Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011

Μετά από έντονους διαξιφισμούς και υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή και η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011 με 156 ψήφους υπέρ και 142 κατά σε σύνολο 298 Βουλευτών. «Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 απαλλασσόμαστε από το Μνημόνιο», τόνισε ο Πρωθυπουργός!
«Αλλάξτε πολιτική τώρα! Συναίνεση σε αυτό το μείγμα πολιτικής δεν πρόκειται να δώσουμε. Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλλει, δεν πρόκειται να γίνουμε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού, στην οποία ανέλυσε διεξοδικά το γιατί η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο
Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε «Οι εργαζόμενοι οφείλουν να κατανοήσουν την αιτία της κρίσης και να ετοιμάζονται για έναν πραγματικό πόλεμο, συνειδητό, σχεδιασμένο, οργανωμένο, που να έχει έκβαση την ανατροπή της εξουσίας». Διότι όπως η ίδια είπε , «όποιο μείγμα πολιτικής κι αν χρησιμοποιηθεί, ούτε το χρέος και τα ελλείμματα θα αντιμετωπιστούν, ούτε ανταγωνιστική θα γίνει η Ελλάδα, ούτε θα αποφύγει την χρεοκοπία».
Τη μετάθεση του χρέους της για μια 10ετία, πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

«Είστε η πιο δεξιά κυβέρνηση απο την μεταπολίτευση και ότι βουλιάζετε την Ελλάδα στην ύφεση, γιατί το τελευταίο που σας ενδιαφέρει εσάς και την τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία που σας στηρίζει, είναι το χρέος», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας επίσης ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και η κατάργηση κάθε προστασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Όχι σε όλα ψήφισαν οι αριστερά, το ΛΑΟ, οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ο Π.Καμένος (εκτός γραμμής)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ