Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τι κοινό έχουν τα κτήρια της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο και στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς;


                                          Τράπεζα Ελλάδας Αγρινίου
                                          Τράπεζα Ελλάδας Αργοστολίου
Μετά την πομπώδη ανακοίνωση του Δημάρχου Αγρινίου περί κατορθώματός του να αγοραστεί (με νέο δάνειο 2.5 εκ ευρώ) το δημόσιο ουσιαστικά νεοκλασικό κτήριο της Τράπεζας Ελλάδας στο κέντρο της πόλης (οδός Αναστασιάδη αρ. 1), ψάξαμε λίγο το θέμα. Με την ευκαιρία της απόφασης (της ιδιότυπης πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν κάθε φορά σε καθοριστικά θέματα στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο) να πραγματοποιηθεί η 1η και πανηγυρική συνεδρίαση (2-1-2011) καθώς εξασφαλίζεται σύμφωνα με την απόφαση και η προσωρινή… στέγαση του νέου διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας στο κτήριο της Τ.Ε. ενώ από τις εργασίες ανακατασκευής και αλλαγών του εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζονται ως μόνιμες και σταθερές ανακατασκευές.
Δεύτερο ο κ. Μοσχολιός και η απόφαση της πλειοψηφίας δεν διευκρινίζουν τους λόγους της προσωρινότητας;
Δεν έχει απαντηθεί ακόμα η πρόκληση Σταμάτη "γιατί αγοράστηκε το κτίριο και δεν ζητήθηκε η παραχώρησή του από το ελληνικό δημόσιο στο Δήμο Αγρινίου"; 
Λέμε εμείς, στην εποχή του μνημονίου οι δημότες θα φορτωθούν και άλλο χαράτσι στη πλάτη τους ενώ ο λόγος που δαπανήθηκε αυτό το μεγάλο ποσό και μάλιστα από δάνειο τώρα αποφασίζουν να κάνουν «προσωρινή» χρήση. Γιατί;
Η ψήφιση της πρότασης αυτής τελικά δεν νομιμοποιεί και την ανταποδοτική πολιτική δηλαδή το χαράτσωμα των δημοτών με έμμεσο τρόπο; Πώς δέχθηκαν μια τέτοια «ραδιούργα» ενέργεια οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΚΚΕ; Μήπως τελικά τα ράσα δεν κάνουν τον παπά που λέει και ο θυμόσοφος λαό μας;
"Δεν αρκεί μόνο να συμπαθείς τους φτωχούς πρέπει και να είσε κατά των πλουσίων".
Ψάχνοντας όπως είπαμε βρήκαμε πανομοιότυπη πρακτική του Δημάρχου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, όσον αφορά την αγορά του κτηρίου της Τράπεζας Ελλάδας και την χρήση του για τις ανάγκες του Δήμου.
Θα μου πείτε τι σημασία έχουν όλα αυτά… Έχουν και πολύ έχουν, δείτε λοιπόν:
Και στις δύο πόλης αυτές η Τράπεζα Ελλάδας έκλεισε τα εμπορικά καταστήματα και διατηρεί θυρίδες σε μικρότερους χώρους στο Αγρίνιο νοίκιασε ισόγειο σε νεόδμητη οικοδομή στην απάνω πλατεία, ιδιοκτησία της εκκλησίας! Με 5.000 ευρώ μηνιαίος σε εποχή που κλείνει τα καταστήματά της για τον περιστολή των λειτουργικών  δαπανών ατού του δημόσιου εμπορικού και πιστωτικού ιδρύματος!!!
Και οι δύο Δήμαρχοι των πόλεων Αγρινίου και Αργοστολίου (Μοσχολιός, Τσιλιμιδός-έχασε στις πρόσφατες εκλογές), είναι κεντρικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καθώς επίσης στήριξαν τον κ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ με φανατισμό!
Αντί να ζητήσουν και οι δύο αυτοί δήμαρχοι τα κτήρια αυτά για δωρεάν χρήση υπέρ του δημοσίου-δημοτικού συμφέροντος, παράδειγμα στο Αγρίνιο δαπανώνται τεράστια ποσά για ενοίκιο ιδ. κτιρίων που έχει εξελιχθεί σε υπαλληλία…., αντίθετα αυτοί προστρέξανε και πήραν δάνειο από το ελληνικό δημόσιο για να τα καταβάλουν στον κουμπαρά του «ελληνικού δημοσίου»!!!. Αυτό και εαν είναι φούσκα!!!
Δηλαδή αυτό τώρα λέγεται μείωση του ελλείμματος ή ψευδή στοιχεία προς του πιστωτές μας. Θα μου πείτε στο σημείο αυτό τα ίδια έκαναν και οι άλλοι και ότι κάτι έπρεπε να βρούμε για να κάνουμε μπούγιο για να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι εδώ στο ΕΛΛΑDΑ δεν παίζουμε! Καλά ρε παιδιά και βρήκατε του Αγρινιώτες και τους δαιμόνιους Κεφαλλονίτες να δώσετε λάφυρο στους ΓΟΡΥΛ€$ ; Στην Κεφαλονιά βέβαια γίνεται «χαμός» (δείτε εδώ) έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες (και εδώ)  ενώ εδώστο Αγρίνιο απόλυτη σιγαλιά….. ησυχία… ή φόβος γιατί; Έτσι εξηγείται ο νόμος της αδράνειας που ισχύει για την πόλη μας και την περιοχή μας γενικότερα, όπως λέει και ο κ. καθηγητής.
Μάλιστα η αιτιολόγηση αυτής της μεθόδευσης που για εμάς είναι κεντρική κατεύθυνση (κυβερνητική) είναι πανομοιότυπη ο μεν δήμαρχος Αγρινίου πήρα απόφαση προσωρινότητας για να βρει άλλοθι και ο κ. Νικάκης να το ψηφίσει για να έχει η απόφαση και την πολιτική νομιμοποίηση αφού στην πόλη δεν υπάρχει άλλος αριστερός εκτός ΚΚΕ και ΠΑΜΕ. Παράλληλα έκπληκτοι διαβάσαμε στο διαδίκτυο δήλωση του νυν Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, «ότι ο Δήμος Αργοστολίου…..ουδεμία εμπλοκή έχει στην ανωτέρω διαδικασία» (αφού έχασε τις εκλογές), πατήστε εδώ.  
 Επιτέλους μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει τι παίζει με το κτήριο της Τράπεζας Ελλάδας στο Αγρίνιο; Στην Κεφαλονιά οι πολίτες ζητούν να επέμβει η δικαιοσύνη για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής του κτηρίου εδώ τουλάχιστο το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει τα «κότσια» να καταγγείλει αυτή τη δανειακή πολιτική του κυβερνητικού δημάρχου που εφαρμόζει και στο δήμο Αγρινίου το μνημόνιο με την τακτική του «σαλαμιού» προς όφελος των πιστωτικών ιδρυμάτων και των πιστωτών και όχι των δημοτών, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά.
Αλήθεια το κτήριο της τράπεζας Ελλάδος ο κ. Δήμαρχος το έχει εισηγηθεί στην ΚΑΣ του υπουργείου πολιτισμού ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, όπως έχει πράξη σε άλλες περιπτώσεις και μάλιστα σε κάποια ιδιωτικά κτήρια (για το θέμα αυτό θα επανέρθουμε) και εάν ναι ποια η μελέτη και ο έλεγχος για τις εργασίες που γίνονται σε αυτό; 
Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά, όπως λέει η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του "Καποδιστριακού" δήμου Αγρινίου για λογαριασμό της αρχιτεκτονικής του "Καλλικρατικού" «ανοσιουργήματος» του σύγχρονου μεγαλοϊδεατικού ευχολόγιου των νέων "τεκτόνων " των αγορών.
 "Αντί να κρυβόμαστε πίσω από πλαστά όνειρα, πλαστικό χρήμα και εφήμερες μυθολογίες, καλύτερα ν' αντικρύσουμε το τοπίο γυμνό, δωρικό, λιτό και επιθετικό. Ρεαλιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ