Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Να νικήσουμε την Ηττοπάθεια

«Σε ένα κόσμο αντεστραμμένο, το αληθινό γίνεται μια στιγμή του ψεύτικου»
Γκι Ντεμπόρ
Σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής η σημερινή πολιτική και πνευματική ηγεσία έχει εμπεδώσει  την ηττοπάθεια…
Σήμερα εμάς τους Έλληνες μας έχει κατανικήσει το «μαύρο πεπρωμένο». Ακολουθούμε σιωπηλοί, χωρίς αντιστάσεις την ειμαρμένη. Νιώθουμε αδύναμοι να αντισταθούμε ατομικά και συλλογικά.
Η «οργανωμένη κεντρική και τοπική εξουσία», καλλιεργούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτή τη λογική περιθωριοποίησης των πολιτών. Αυτή η απομόνωση της κοινωνίας διασώζει τους ανθρώπους της εξουσίας. Η μετάνοιες για την σωτηρία της ψυχής αφορούν την αναχώρηση και όχι την υλική πραγματικότητα που «γεννά» όλες τις αδικίες και την δημιουργία της ζωής.
Είναι ένα φαινόμενο επικίνδυνο (ιδιαίτερα σήμερα) γιατί έτσι τελικά εγκαθιδρύεται η ηττοπάθεια στη ζωή μας, ταυτόχρονα ισχυροποιούνται οι μηχανισμοί εκμετάλλευσης του πλούτου και των ανθρώπων.   
Πρέπει επιτέλους να νιώθουμε δυνατοί, πρέπει  η κοινωνία των πολιτών να έχει λόγο, να αντιδρά. Πρέπει να  διαμορφώσουμε  νέες συνθήκες. Τότε θα έχουμε μέλλον όταν νικήσουμε την ηττοπάθεια. Να κατέβουμε από το κοινωνικό παρατηρητήριο και να τρέξουμε στις ρούγες τις αλληλεγγύης και της αντίστασης. Να απλώσουμε το χέρι ξανά στο γείτονα, στον συμπολίτη στον συνάνθρωπό μας. Πρέπει να πιστέψουμε στην δύναμή μας, όχι στην αδυναμία μας.
Πρέπει να ξεπεράσουμε την υποκρισία και την δήθεν φιλανθρωπία των ημερών….
Λαοί με σκυφτό κεφάλι και με ευχές… είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν.
Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα πρέπει να διώξουμε τους «καλικάτζαρους»
«Χριστούγεννα, κατοχικού έτους 2010»




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ