Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σβήνουν από τον χάρτη εκατοντάδες σχολεία

Λουκέτα σε σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές!
"Πολυδύναμα" σχολεία - μαμούθ, τύπου Γκράβας, εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας για να περικόψει λειτουργικές δαπάνες και να μειώσει δραματικά τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών κ.λ.π.
Μέχρι και 10 χιλιόμετρα θα διανύουν οι μαθητές για να φτάσουν στο νέο σχολείο, αν το δικό τους κλείσει ενώ δεν υπάρχουν  πλέον τα ανάλογα κονδύλια για την μεταφορά τους απο την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Με το μέτρο αυτό του υπουργείου παιδείας τα μισά σχολεία το νομό Αιτωλ/νίας θα κλείσουν...
Η κ. υπουργός της παιδείας  με εγκύκλιό της διευκρινίζει ότι θα "κλείσουν" σχολεία με παιδαγωγικά κριτήρια! (δείτε εδώ) Βέβαια αυτή την πολιτική τη γνωρίσαμε και το 2000-02, όπου η τότε πολιτική ηγεσία μαζί με τους τοπικούς «αξιωματούχους» της εκπαίδευσης έκλεισαν τα περισσότερα περιφερειακά σχολεία του νομού κυρίως στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την ανοχή των κυβερνητικών συνδικαλιστών και την αδιαφορία αρκετών παραγόντων, γονέων και πολιτών, εκτός ορισμένων περιπτώσεων.
Πανελλαδική κινητοποίηση έγινε χθες με παράσταση διαμαρτυρίας και καταλήψεις σε Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης (Αθήνα) από δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές και γονείς για τις συγχωνεύσεις  σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ