Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Α. Γκερέκου: Μη αιτιολογημένη η παρουσία της ΕΑΣ Αγρινίου, δημιουργεί προβλήματα στην Κέρκυρα

Η παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στην Κέρκυρα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δημιουργεί προβλήματα, ενημέρωσε η βουλευτής Α. Γκερέκου, τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχα.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της κερκυραίας βουλευτή Άντζελας Γκερέκου στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέττο Καραμίχα, τον ενημέρωσε για την «μη αιτιολογημένη παρουσία της ΕΑΣ Αγρινίου στην Κέρκυρα με σκοπό αφενός την ενημέρωση των αγροτών για τη εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων αφετέρου τη κατάθεση αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών για το τρέχον έτος».
Και η Α. Γκερέκου συνεχίζει: «Πρόκειται για μια παρουσία άνευ λόγου που μονό προβλήματα δημιουργεί αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η ΕΑΣ Κέρκυρας είναι σε θέση να ενημερώσει τους αγρότες για τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος 3851/2010 για τις ΑΠΕ. Επιπλέον η ΕΑΣ Αγρινίου δεν έχει καμιά δικαιοδοσία αυτή τη στιγμή στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Είχα τη διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ πως θα διερευνήσει την υπόθεση, διευκρινίζοντας πως, σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που η καταγγελία είναι αληθής θα δοθεί εντολή ώστε η ΕΑΣ Αγρινίου να διακόψει την παρουσία της στην Κέρκυρα. Με ενημέρωσε επίσης πως στη συνεδρίαση του επόμενου διοικητικού συμβουλίου η ΠΑΣΕΓΕΣ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων άμεσης ενίσχυσης των αγροτών. Δεσμεύτηκε τέλος πως στην περίπτωση που αυτό συμβεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ο δικαιούχος τότε η ΕΑΣ Κέρκυρας θα αναλάβει για την
ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κερκυραίων αγροτών.
Θέλω με την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή των κερκυραίων αγροτών στους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η απόφαση τους για την εγκατάσταση ΑΠΕ σε αγροτικές εκτάσεις. Ο νέος νόμος προσφέρει αναμφίβολα πολλές ευκαιρίες. Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ συνεισφέρουν σημαντικά στην ενεργειακή αυτονομία ενώ ενισχύουν ικανοποιητικά και το εισόδημα των πολιτών. Δεν είναι λίγοι όμως που έχουν δει τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος νόμος για τις ΑΠΕ ως ένα πράσινο «ελ ντοράντο» και μια καλή ευκαιρία να βγάλουν εύκολο κέρδος εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο και τη δεινή οικονομική θέση πολλών αγροτών. Επιπλέον, σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκύψει κορεσμός των δικτύων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα δεκάδες αγρότες να έχουν πληρώσει σημαντικά ποσά σε μελέτες χωρίς δυνατότητα απορρόφησης της επένδυσης από το δίκτυο της ΔΕΗ. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και κυρίως έγκυρη ενημέρωση για παρόμοιες επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ