Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το στοίχημα και η πρόκληση...

Α
ναμφίβολα τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός περνάνε «δύσκολες ώρες». Το διαρκώς διογκούμενο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Οι αποκαλύψεις του τελευταίου 48ώρου για τους χειρισμούς σχετικά με την προσφυγή της Χώρας στο ΔΝΤ, αλλά και ο τρόπος που έγινε απόπειρα να δικαιολογηθούν πολιτικές επιλογές και αποφάσεις που εκ των υστέρων αποδεικνύονται δυσβάστακτες και ανέφικτες να ανατρέψουν ένα δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να διατηρούν ένα κλίμα οργής και αποδοκιμασίας των πολιτών. Το διπλό γεγονός, όπου γνωστός υπουργός, πρώην συνδικαλιστής, αποδοκιμάστηκε έντονα από συγκεντρωμένους πολίτες, την ώρα που ήθελε να γευματίσει, αλλά και όλα τα περιστατικά που έχουν προηγηθεί, καθώς και η φραστική επίθεση  που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός από Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο και όχι Αναρχικούς, όπως έσπευσαν κάποιοι εγχώριοι δίαυλοι επικοινωνίας να μεταδώσουν, αποτελεί την αποκορύφωση της έκφρασης της πιο έντονης και οργισμένης περιόδου που διαβιώνει ο Έλληνας πολίτης-φορολογούμενος.  
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία από τις πιο καθοριστικές διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση συνθηκών οικονομίας που θα καθορίσουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών για τις επόμενες δύο γενεές.
Το μεγάλο στοίχημα, αλλά και η  πρόκληση για το αύριο είναι η όσο το δυνατόν καλλίτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της Χώρας. Βερμπαλισμοί και πομπώδεις πολιτικές εξαγγελίες την ώρα που η Χώρα βιώνει δύσκολες στιγμές, αλλά και εκτυλίσσεται σε πλήρη ανάπτυξη μια κρίσιμη διαπραγμάτευση το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι δυσθυμία σε όσους πραγματικά αγωνιούν και δρουν για το αύριο του τόπου.
Την κρίσιμη αυτή ώρα χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια…  

Από το POLITCSNEW  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ