Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου διαμαρτύρεται για τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων

Προς: Προϊστάμενους α/βαθμιας και β/θμιας εκπαίδευσης
Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Κοιν.: συλλόγους γονέων κηδεμόνων δημόσιων σχολείων δήμου Αγρινίου
15/μελη μαθητικών κοινοτήτων
ΕΛΜΕ
Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών
ΜΜΕ
Με αφορμή την προσπάθεια εφαρμογής στη πράξη όσων προβλέπονται στο νόμο Καλλικράτη για το χώρο της εκπαίδευσης, το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου συνεδρίασε και αποφάσισε ως εξής:
Διαμαρτύρεται έντονα και καλεί τους γονείς σε αγώνα προκειμένου να μη περάσουν τα όσα προβλέπονται σχετικά με τις καταργήσεις συγχώνευσης δημοσίων σχολείων. Ούτε ένα δημόσιο σχολείο να μη καταργηθεί- συγχωνευτεί, αλλά αντίθετα να ιδρυθούν και νέα.
Να σταθούν ενάντια στις αποφάσεις που σκοπό έχουν να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των δήμων. Απώτερος σκοπός όλων των παραπάνω είναι η μετατόπιση του κίστους σπουδών στους ώμους των γονιών
Η συνεχής υποχρηματοδότηση των σχολείων και η διαρκής απαξίωση τους οδηγεί ολοταχώς στην αγκαλιά της ιδιωτικής παιδείας.
Τώρα είναι ανάγκη γονείς εκπαιδευτικοί μαθητές να αγωνιστούμε για ακόμα καλύτερα δημόσιο και δωρεά σχολείο ενιαίο υποχρεωτικό δωδεκάχρονο για όλα τα παιδιά με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

             Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος         Η γραμματέας

Τάρεκ Αλοπισάτ       Γεωργία Μυλωνά

(6977309296)                 (6944673467)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ