Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραΐτη και του δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, μεταξύ του  Υφυπουργού Περιβάλλοντος  Θάνου Μωραΐτη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ανδρέα Ανδρεαδάκη, του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και  υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.
Αντικείμενο της συνάντησης η καταγραφή των ώριμων έργων του δήμου Μεσολογγίου, που δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου, αλλά και η καταγραφή  έργων που απαιτούν περαιτέρω ωρίμανση.
Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση του δήμου Μεσολογγίου για ένταξη προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο της απαλλοτρίωσης του κοινόχρηστου χώρου δίπλα στην Πύλη και το Τείχος των Ελεύθερων πολιορκημένων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου συγκεκριμένη δέσμη ώριμων έργων και μελετών αξίας περίπου 20 εκατ. €, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το εν λόγω πρόγραμμα. Ενδεικτικά προτάθηκαν, μεταξύ άλλων, προς ένταξη τα παρακάτω έργα:
1.    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 9.522.807 €.
2.    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚΡΟΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ. ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 2.005.000 €.
3.    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΚΟΚΩΡΗ, συνολικού προϋπολογισμού 7.084.000€
4.    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 630.000 €, σε πρόταση του ΕΠΠΕΡΑΑ που σύντομα θα προκηρυχτεί.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, αναφέρθηκε στην σημασία του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Μαζί με τους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων, σχεδιάζουμε σημαντικά έργα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μέλημα μας είναι ο σωστός σχεδιασμός, ώστε να επιτευχθεί  η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων και έτσι να αναδείξουμε και να θωρακίσουμε το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Αιτωλ/νίας, το φυσικό της περιβάλλον. Σε αυτήν την κατεύθυνση είχαμε μια γόνιμη συνεργασία σήμερα με τον δήμαρχο του Μεσολογγίου και η συνεργασία μαζί του θα συνεχιστεί , όπως και με όλους τους δημάρχους του νομού. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στέκονται έμπρακτα αρωγοί στην περιφερειακή ανάπτυξη, όπως αυτή προωθείται μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης.».
Ο  Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης από την πλευρά του δήλωσε:
«Η προστασία και η ανάδειξη του περιβάλλοντος είναι ένας εκ των τριών βασικών πυλώνων του οράματος μας για την ανάπτυξη της περιοχής, μαζί με τις πολιτιστικές υποδομές και τον τουρισμό. Οφείλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και ειδικά τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραΐτη, για την άμεση ανταπόκριση του στα προτεινόμενα έργα του δήμου μας, καθώς και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξε με την άμεση ένταξη προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο της απαλλοτρίωσης του κοινόχρηστου χώρου δίπλα στην Πύλη και το Τείχος των Ελεύθερων πολιορκημένων. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους στην υποβολή της πρότασης, το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, του ΤΕΙ Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, που από κοινού εργάστηκαν για την υποβολή της».   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ