Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κραυγή αγωνίας επαγγελματιών εστίασης Αγρινίου

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  
ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ 
ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μπαϊμπά  27, τηλ. 26410 22713
Αγρίνιο 21-03-2011
                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, ως γνωστόν, η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αφορμή την εφαρμογή του Ν. 3868/2010, ο οποίος προβλέπει την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Στο ψήφισμα που ομόφωνα τότε τα μέλη μας εξέδωσαν αναφερόταν μεταξύ άλλων το εξής:
«Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στο Δήμαρχο Αγρινίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, αναμένοντας τη σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτησή τους επί του θέματος εντός μιας εβδομάδας.»
Η διοίκηση της Ενώσεώς μας επέδωσε ηλεκτρονικά το εν λόγω ψήφισμα στους αιρετούς εκπροσώπους του τόπου μας, ενώ τόσο ο έγγραφος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος της περιοχής δημοσίευσε στη συντριπτική του πλειοψηφία τις ειλημμένες αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνελεύσεώς μας, συμπεριλαμβανομένης και της προαναφερθείσας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρότι έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες κανείς εκ των 8 εκλεγμένων βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας δεν μας απάντησε, παρά το γεγονός ότι είχαμε και προφορική επικοινωνία μαζί τους για το θέμα.
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση................. δεν ζητάμε από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να συμφωνήσουν με τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ζητάμε όμως, από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία διά της ψήφου μας απολαμβάνουν των ιδιαίτερων δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα στα άρθρα 59-63, να αφουγκραστούν επιτέλους τα προβλήματα του κλάδου μας. 
Πραγματικά, είναι ιδιαίτερα λυπηρό όταν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας κωφεύουν επιδεικτικά σε τόσο σημαντικά ζητήματα, προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ της κομματικής γραμμής και των ψηφοθηρικών τακτικών, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο μια βραχυπρόθεσμη πολιτική μικροκομματικών συμφερόντων. Ακόμη πιο λυπηρό όμως, είναι να αγνοούν προκλητικά μία Ένωση Επαγγελματιών που εδρεύει στο νομό όπου εκλέγονται, η οποία απαρτίζεται από 220 περίπου επιχειρήσεις (σε πολύ μεγάλο βαθμό αρκετές εξ αυτών είναι οικογενειακές) που απασχολούν περισσότερους από 1000 εργαζομένους. Προφανώς, η βιωσιμότητα των καταστημάτων μας δεν τους απασχολεί, αγνοώντας παντελώς το μείζον θέμα της αύξησης της ανεργίας που θα προκύψει για την Αιτωλοακαρνανία.
Ειλικρινά, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το να έχει κάποιος το θάρρος της γνώμης του είναι μειονέκτημα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για πρόσωπα που εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες στο κοινοβούλιο. Πραγματικά, από τη συγκεκριμένη στάση και των 8 βουλευτών, αντιλαμβανόμαστε ιδίοις όμασι έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο η Αιτωλοακαρνανία κατατάσσεται τόσα χρόνια στις χαμηλότερες θέσεις σε επίπεδο εισοδήματος των πολιτών, αλλά και σε ρυθμό ανάπτυξης απ’ όλους του νομούς της χώρας.
                                         Το Δ.Σ.
                          της Ένωσης Επαγγελματιών
          Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ