Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ΝΔ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ. Τ.Ο.  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΚ. 30100
ΤΗΛ. 26410 21668, FAX 26410 48078

     Αγρίνιο 20-04-2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες αλλά και οι Αγρινιώτες θυμούνται ότι η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπική δέσμευση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή  είναι αυτή που δημιούργησε το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, με έδρα το Αγρίνιο. 
Στο ΦΕΚ Α’ 156/4-9-2009 (άρθρο 40) αναφέρεται ότι ιδρύεται στο Αγρίνιο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας  ως αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ώστε κανείς να μην μπορεί να το αμφισβητήσει σήμερα.
Στο νέο πανεπιστήμιο εντάσσονται τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στο Αγρίνιο: Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καθώς και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων (έπρεπε να γίνει έναρξη το 2011).
Η Νέα Δημοκρατία ιδρύοντας το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δ. Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο   έδειξε πολιτική υπευθυνότητα, εντιμότητα και συνέπεια. Αν τότε δεν είχε γίνει αυτή η εξαιρετικής σημασίας πράξη σήμερα πολύ πιθανόν δεν θα μιλούσε κανείς για αυτόνομο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, γιατί απλά δεν θα υπήρχε.
Άλλωστε οι ίδιοι οι πολιτικοί που εμφανίζονται σήμερα ως αυτόκλητοι προστάτες του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο είναι αυτοί που φέρουν τις ευθύνες για το κλείσιμο και τη  μεταφορά της τότε Οικονομικής Σχολής Αγρινίου στην Πάτρα το 1996.   
Εάν το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης ήταν ειλικρινές δεν θα καθυστερούσε για μήνες ο ορισμός της νέας Διοικούσας Επιτροπής, θα είχαν εδώ και 18 μήνες δημιουργηθεί και στελεχωθεί όλες οι υπηρεσίες (διοικητική, οικονομική, τεχνική), θα είχε είδη λειτουργήσει και το  τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων.     
Ελπίζουμε να μην δούμε τα χειρότερα.    

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ