Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 20.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AGRO QUALITY FESTIVAL

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα,   16 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση 2o Agro Quality Festival, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι της Αθήνας. Ανάμεσα τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη και ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος παρευρέθη και μίλησε σε ημερίδα νέων αγροτών ενώ την Κυριακή επισκέφτηκε την έκθεση και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που ξεναγήθηκε στους χώρους της και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση απονομής των βραβείων διαγωνισμού αγροτικών προϊόντων

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών αλλά και ιδιώτες παραγωγοί και......... από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προβάλλοντας τα προϊόντα τους. Την Παρασκευή το περίπτερο επισκέφθηκαν 3.500 επισκέπτες, το Σάββατο 6.000 επισκέπτες και την Κυριακή περισσότεροι από 10.000.

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει δυναμισμό στον πρωτογενή τομέα και πολλές δυνατότητες εξωστρέφειας», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κατά την ξενάγηση του στο περίπτερο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο κ. Σκανδαλίδης συζήτησε, επίσης, με τον κ. Αγγελόπουλο την πορεία της διαμόρφωσης του «Καλαθιού» της Δυτικής Ελλάδας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα από μέρους της Περιφέρειας.

Ο κ. Σκανδαλίδης και η κ. Αποστολάκη συνεχάρησαν τον κ. Αγγελόπουλο για την αρτιότητα του περιπτέρου της Δυτικής Ελλάδας και τον τρόπο προβολής των προϊόντων ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα μελίσσι που, τοποθετημένο σε γυάλινη προθήκη, κοσμούσε τον χώρο του περιπτέρου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκεπτόμενος την έκθεση την Κυριακή, τόνισε «ότι η συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στο Agro Quality Festival δίνει μια σημαντική ευκαιρία προβολής των προϊόντων μας και προώθησης τους στις αγορές. Για εμάς η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας και μείζονα στόχο ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουμε όρους παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάκαμψης».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στην βράβευση εταιρειών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Είναι σημαντικό ότι εταιρείες από την Δυτική Ελλάδα διακρίθηκαν στον διαγωνισμό αγροτικών προϊόντων. Αυτό δείχνει την δυναμική που διαθέτουμε. Ένα ισχυρό κομμάτι της τοπικής αγροτικής οικονομίας έχει κατανοήσει την ανάγκη έντασης της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων μας. Με αυτές τις αρχές οφείλουμε όλοι να κινηθούμε ώστε να αναδείξουμε τα πολλά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ