Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΡΩΤΗΣH ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ


ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
ΘΕΜΑ : ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Με επιστολή (Αριθ. Πρωτ: 24/2011και Ημερ. 14/05/11) προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τους προβληματισμούς και την δυσαρέσκειά της για το γεγονός του ότι μέχρι και σήμερα αναζητούνται λύσεις σε χρονίζουσα προβλήματα σε μία περιοχή στην οποία υπάρχει συνολικά έξαρση της εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτύρεται διότι από την ήδη ελλειμματική δύναμη των υπηρεσιών τους, μετακινούνται δυνάμεις στην Αττική, αφήνοντας την μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα, σε έκταση της χώρας, με ελλείψεις και αρκετά συσσωρευμένα..........
προβλήματα, τα οποία κατά την εκτίμηση της Ένωσης έχουν να κάνουν με κακές επιλογές συνολικά της διοίκησης στο παρελθόν, τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης, αλλά και στον τομέα της σωστής αξιολόγησης και της ορθής κατανομής της δύναμης.    
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ  συγκροτήθηκε από αστυνομικούς που προέρχονται από την ήδη ελλειμματική δύναμη αστυνομικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των υπηρεσιών και την επάνδρωση των εποχούμενων περιπολιών. Με άλλα λόγια διαπιστώνεται το μειωμένο αίσθημα ασφάλειας που διακατέχει τους  πολίτες του νομού, το οποίο επιτείνεται από την ελλιπή αστυνόμευση λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ανθρώπινο δυναμικό. Διαπιστώνονται επίσης ελλείψεις σε υλικοτεχνικούς πόρους και υποδομές, μέσα που είναι απαραίτητα για την ποιοτική αναβάθμιση της αστυνόμευσης. Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για άμεση μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να τελείται το έργο των αστυνομικών αρχών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παράλληλα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την ανησυχία της για τις περιπολίες με μόνο ένα αστυνομικό, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών. Για τις άσκοπες μετακινήσεις, οι οποίες υφίστανται και έχουν ως συνέπεια την καταπόνηση του προσωπικού και την απορρύθμιση του οικογενειακού Προγραμματισμού. Για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τα πεπαλαιωμένα περιπολικά οχήματα των 500 & 600.000 χιλιομέτρων, με τα οποία καλούμαστε να κάνουμε περιπολίες. Για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών η οποία καθυστερεί.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.    Εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να ανταπεξέλθει η ελλειμματική δύναμη, στις συνεχώς αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας;
2.    Εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των  αστυνομικών διευθύνσεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας προκειμένου να ξεπεραστεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο των ελλείψεων σε προσωπικό και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών; Επίσης εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην άμεση μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να τελείται το έργο των αστυνομικών αρχών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
Αθήνα, 19 Μαΐου 2011
Η Ερωτώσα Βουλευτής
  Σοφία Γιαννακά 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ