Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤOY ΚΕΝΤΡOY ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ



- Εμείς οι κάτοικοι των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου, που συμμετέχουμε σε αυτή τη διαμαρτυρία, ενάντια στη δημιουργία κέντρου κρατουμένων μεταναστών στο στρατοπέδο Ψαρογιάννη στη περιοχή Άγριλος, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, τονίζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας,  απαιτούμε να ματαιωθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
 -Το στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπινων ψυχών και ιδιαίτερα των ταλαιπωρημένων λαθρομετανάστων. Με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση είναι δύσκολο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές
-Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Αμβρακία είναι ειδικού οικολογικού ενδιαφέροντός και  προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI.
- Ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας (τα 204,5 στρέμματα από την συνολική έκταση των 206 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμφιλοχίας και μόνο το 1,5 στρέμμα είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Άμυνας) τον οποίο προορίζει για κατασκηνώσεις και άλλες παρεμβάσεις προς όφελος των Δημοτών.
- Εντός του Στρατοπέδου υπάρχει η ιστορική Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία χρονολογείται πριν από το 1677, την οποία ο περιηγητής Ληκ κατέγραψε ως Ι.Μ. της "Παρθένου των Αγριελαίων" και το ιερό κειμήλιο, η μεγάλης τέχνης και σεβάσμια εικόνα της "Παναγίας της Βρεφοκρατούσας".
- Ο Χώρος του στρατοπέδου φυλάσσεται με υποτυπώδη συρμάτινο φράκτη, οπότε, θα είναι εύκολη η έξοδος του οποιουδήποτε από το στρατόπεδο με...... αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να γεμίσει από τους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες. Εξάλλου επειδή ο συγκεκριμένος χώρος του Στρατοπέδου εφάπτεται της Λίμνης Αμβρακίας θα είναι αναγκαία εκτός των άλλων και η παρουσία του Λιμενικού Σώματος.
- Οι κάτοικοι της περιοχής μας ανησυχούνε ότι ο χώρος κράτησης μεταναστών  θα συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και στην εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων.

Εμείς οι κάτοικοι του Ξηρομέρου και του Βάλτου ζητούμε την άμεση άρση κάθε σκέψης, απόφασης και σχεδιασμού για κέντρο λαθρομεταναστών στον Άγριλο και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις εγκληματικές αυτές επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ