Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ANAKOIΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ για την 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απ' το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων!

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν, με τα τρακτέρ τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να πάρουν τα τρακτέρ τους και να «κατέβουν» από τα χωριά στις πόλεις, για να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 28 και 29 Ιούνη, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Αγρότες - Αγρότισσες
Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Αποτελεί άμεση ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν στη σφοδρή και ανελέητη επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους κυβέρνηση - τρόικα, με την οργάνωση της πάλης και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών στις 48ωρες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

-- Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

-- Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βάρβαρων μέτρων, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους, τα ψηφίσουν.

Να δοθεί η απάντηση που χρειάζεται στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης και σε όλους εκείνους που σερβίρουν για μονόδρομο την εξαθλίωση του λαού. Οσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν, η πολιτική της κυβέρνησης θα παραμένει......
 βάρβαρη, σκληρή και ανελέητη.

Αγρότες - Αγρότισσες

Στο γκρέμισμα όσων από τις λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες από την περασμένη αντιλαϊκή λαίλαπα και στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών δικαιωμάτων θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα που λαμβάνουν κυβέρνηση - τρόικα, στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2011-2015.

Για τη μικρομεσαία αγροτιά, που, ήδη, έχει υποστεί οδυνηρά χτυπήματα και δίνει, πλέον, αγώνα επιβίωσης, αυτά τα νέα μέτρα σημαίνουν:

Αύξηση του κόστους παραγωγής.

Νέα αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.

Δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής στο χωριό.

Μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση στην ύπαιθρο.

Βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών.

Μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα υποστούν τις περικοπές που θα υπάρξουν στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα - π.χ., για την πολύτεκνη μητέρα - καθώς και τη φοροεπιδρομή με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροελαφρύνσεων, ενώ θα πληρώσουν τις αυξήσεις για τη μεταβίβαση της γης και για τις γονικές παροχές, καθώς και για τα συμβολαιογραφικά και τα δικηγορικά έξοδα, που θα φέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Θα πληρώσουν, επίσης, την, λόγω αύξησης του ΦΠΑ, ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και των καυσίμων κίνησης, τις αυξήσεις στην τιμή του νερού και στα δημοτικά τέλη των πρώην "καποδιστριακών" δήμων, τα "χαρατσώματα" στα διόδια, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, γενικότερα τα "δοσίματα" που επιβάλλει στο λαό η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού.

Η ΠΑΣΥ συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας, την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ»

Γραμματεία ΠΑΣΥ Ν.Αιτ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ