Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Ο Γολγοθάς των πολυτέκνων για ένα κομμάτι ψωμί»!

Αυτές τις μέρες ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων έχει ζητήσει από τα μέλη του να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά (όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12 χιλ ευρώ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων το αργότερο μέχρι 1 Ιουλίου. 
Επιβάλλοντας όμως ένα αυστηρό και καθαρά υπηρεσιακό μικρό χρονικό πλαίσιο  κατάθεσής τους, όπως ορίζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.
Χωρίς να παίρνει όμως υπόψη του την μεγάλη ηλικία των περισσοτέρων Πολυτέκνων που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανήμποροι και ανάπηροι ενώ μετακινούνται από τα χωριά τους με μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την μη εκτέλεση της παροχής των τροφίμων.
Εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι ο Σύλλογος των πολυτέκνων φαίνεται να λειτουργεί ως κρατική υπηρεσία και όχι ως κοινωνικός φορέας, αφού δεν παίρνει υπόψη του τα πραγματικά προβλήματα των μελών του. Όπως η μη  διεκδίκηση της αποδέσμευσής του από το καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου τόσο από την ΑΣΠΕ όσο και την κρατική εξουσία που επιβάλλουν (για διαφορετικούς λόγους) έναν ρόλο διεκπεραιωτή στους τοπικούς Συλλόγους των πολυτέκνων και τίποτε άλλο!   

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου, όπως και άλλοι σύλλογοι άλλων περιοχών, εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τις αυστηρές προϋποθέσεις των αποφάσεων περικοπών και λιτότητας των κυβερνήσεων, είτε για τον αποκλεισμό των πολυτέκνων που είναι μισθωτοί και ξεπερνούν το όριο των 12 χιλ. ευρώ και αύριο θα κατέβει στις 8.000 (νέο φορολογικό όριο), καταργώντας στην πράξη την ιδιότητα του πολύτεκνου με βάση τα τέκνα, είτε αποδεχόμενοι ότι η μητρότητα και η πατρότητα καταργούνται όταν συμπληρώσει κάποιο τέκνο την ηλικία των 24 ετών!  Αυτό το θέμα καίει μας λένε οι πολύτεκνοι έξω από το Σύλλογο περιμένοντας τη σειρά τους να καταθέσουν τα χαρτιά τους, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες οικονομικά μέρες. Τα παιδιά πολλών οικογενειών που σπουδάζουν........ στερούνται ακόμα και τα εισιτήρια να μεταβούν στις πόλεις εκτός του Αγρινίου που φοιτούν, ενώ αυτοί εδώ μετρούν με το υποδεκάμετρο τους μήνες χρήσης του βιβλιαρίου-μειωμένου εισιτηρίου. Αγνοούν ότι το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο κάθε σχολής τελειώνει με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές για το επόμενο αρχίζουν το Οκτώβριο; Τότε πως θεωρούν τα βιβλιάρια των παιδιών μέχρι τις 31 Αυγούστου 2011; Πώς θα πάνε τα παιδιά αυτά στις πόλεις που σπουδάζουν να δώσουν μαθήματα ή να κάνουν την εγγραφή τους το Σεπτέμβριο; Δηλαδή θα πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο; Η  ΑΣΠΕ που δεν το επιτρέπει, όπως είπαν σε κάποιους που μας το κατήγγελλαν, τίνος συμφέροντα δηλαδή εξυπηρετεί των ΚΤΕΛ ή των Πολυτέκνων; Τις συνδρομές όμως ξέρει να τις παρακρατεί μέσου του κράτους απευθείας από τον πενιχρό μισθό από τις πολύτεκνες μητέρες, τα δικαιώματά τους όμως μπαίνουν στη κλίνη του Προκρούστη! Η συλλογική αντίδραση κάθε φορά γίνεται για την τιμή των όπλων, ταυτόχρονα πολλές οικογένειες πολυτέκνων βιώνουν σε συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης…
Γι’ αυτό έχουμε προσωπικό παράδειγμα και μην βιαστεί ο Πρόεδρος να μας απαντήσει.
Τέλος η διαδικασία και οι συνθήκες παραλαβής των δικαιολογητικών από το Σύλλογο στο Αγρίνιο θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις και δικαιολογημένα να αγανακτούν τόσο οι πολύτεκνοι (που στοιβάζονται άδικα) όσο και οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο. «Ουρά» ατελείωτη! Χάσιμο μιας ημέρας για 5 λεπτά υπόθεση! Το ερώτημα είναι αν θα δοθεί η δυνατότητα στις οικογένειες των πολυτέκνων που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν δικαιολογητικά μετά την αυριανή ημέρα 1-7-2011
να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.
Δεν έπρεπε να υπάρχουν κάποια μέλη του Δ.Σ. για να διευκολύνουν την κατάσταση; Δεν υπάρχει απέναντι το 4ο Δημοτικό Σχολείο (που είναι κλειστό) για τις ημέρες παραλαβής των δικαιολογητικών εξασφαλίζοντας έτσι ανθρώπινες συνθήκες σε όλους; Γιατί το Δ.Σ. δεν το σκέφτηκε αυτό; 
Δεν πιστεύουμε ότι δεν το ενδιέφερε αλλά ισχύει εδώ η λαϊκή σοφία ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ