Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πράσινο φως για επέκταση φυσικού αερίου

Το πράσινο φως για την υλοποίηση της πρότασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και στις ΠΕ Μεσσηνίας και Λακωνίας, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και στις ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου δόθηκε από το ΥΠΕΚΑ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, χθες, στην Τρίπολη, εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας αλλά και για το ενδιαφέρον του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας τη δεδομένη χρονική στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά:


Άμεση εκπόνηση μελέτης από τη ΔΕΣΦΑ

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Παπαρσένος εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ενώ απάντησε θετικά και στην πρόταση του Πέτρου Τατούλη για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου.

Περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας

Κατ' αυτό τον τρόπο, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί η πρώτη περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας της χώρας». Στόχος..........
 της περιφέρειας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι «η παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες και η ταυτόχρονη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη, έλαβαν μέρος επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Αργολίδας Τάσος Χειβιόπουλος, Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, Λακωνίας Ντία Τζαντέα και Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γεώργιος Στεργίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων Τριπόλεως, Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων και Κορίνθου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΟ NEWS PRESS AGRINIO:
 Ο Τατούλης έβαλε τα γυαλιά στη λεγόμενη περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τους αιρετούς εκπροσώπους της απέναντι όχθης! Η Αιτωλ/νία κ. Κατσιφάρα σε ποιά περιφέρεια ανήκει;

Να το πάρουμε χαμπάρι όλοι ότι δεν ανήκουμε στην Πελοπόννησο ούτε γεωγραφικά, ούτε αναπτυξιακά, ούτε πολιτισμικά αλλά προπαντός πολιτικά ενώ όσοι επιμένουν στο τερατούργημα Κοτσιόγιωργα μάλλον εξαπατούν τους εαυτούς τους.

Ταυτόχρονα δεν υποστηρίζουμε την απομόνωση της Αιτωλ/νίας αλλά την συνύπαρξή της με το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
Καημένε Αιτωλοακαρνάνα τι καρτεράς από όλους αυτούς τους προσκυνημένους στην Αχαϊκή (Αιτωλ/νία) Συμπολιτεία;
«Είμαστε όλοι θυμωμένοι με το παρελθόν μας, αλλά τον θυμό αυτό θα τον μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα, ορθολογισμό και εντιμότητα, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ελπίδα, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ