Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τροπολογία για τις επιχειρήσε​ις που εντάχθηκαν στον προηγούμεν​ο επενδυτικό νόμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-8-2011
Ετοιμάζεται τροπολογία που προβλέπει παράταση ενός έτους για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο
Ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις
Συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνου Μωραΐτη, με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργο Τσακίρη.
Την ισχυρή βούληση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να στηρίξει τον ξενοδοχειακό επιχειρηματικό κλάδο με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός, κ. Θάνος Μωραΐτης, σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργο Τσακίρη.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με την οποία θα εγκρίνεται παράταση 1 έτους σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο 3299/2004. Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για μια «κίνηση η οποία......
 θα δώσει σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις και αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον κ. Μωραϊτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των ξενοδόχων στην υλοποίηση επενδύσεων στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακίρης παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός τομέας σε ολόκληρη τη χώρα και επισήμανε τη σημασία του κλάδου για την εθνική οικονομία.

Ο υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα του Υπουργείου για την ενίσχυση της ρευστότητας των επενδύσεων και για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο οποίος αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, καταργώντας τις επιτροπές και τις χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στη συνάντηση «το 2010 δώσαμε 920 εκ € στο πλαίσιο του προηγούμενου Επενδυτικού Νόμου, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε ήδη δώσει 850 εκ €. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε συνολικά άνω του 1 δις € στην αγορά έως το τέλος του έτους, ενισχύοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, έως το τέλος του 2011 θα έχουμε δώσει συνολικά περισσότερα από 2 δις €, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που δόθηκε κατά το διάστημα 2004-2009. Παρά τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας ήδη έχουμε επιτύχει την αποπληρωμή δεκάδων επενδύσεων, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ