Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Κ»

«Κ» ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΚΑΨΑΛΗ 9 ΑΓΡΙΝΙΟ 30100 – Τηλ. επικ. 6936 423881 – 6974 838165
Αγρίνιο 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2011 στην έδρα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου στο Αγρίνιο (Καψάλη 9) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας με την αποφασιστική συμμετοχή δημοτών της πόλης του Αγρινίου για την οριστική διατύπωση της ιδρυτικής διακήρυξης της Κίνησης των Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου, η οποία (περιληπτικά) στα 6 άρθρα που την αποτελούν αναφέρει:
Προοίμιο (άρθρο 1ο).  Γίνεται μια καταγραφή της σημερινής κατάστασης της χώρας και των αιτιών που οδήγησαν τα ιδρυτικά μέλη της «Κ» στην σύσταση της.
Η χώρα βρίσκεται σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ κατοχή. Τα μεταπολιτευτικά κόμματα, που λειτούργησαν από το 1974 μέχρι και σήμερα, έχουν αποτύχει. Το λαϊκό μεταπολιτευτικό αίτημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», καλύφθηκε από έναν άμετρο δανεισμό. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεταπολίτευσης ήταν ένα διπολικό καθεστωτικό σχήμα «που επιχείρησε να βολέψει ταυτόχρονα τους πάντες. Και τα αφεντικά και τους εργάτες, και τα “νέα τζάκια” του “μεγάλου Έλληνα τιμονιέρη” και τα συνδικάτα.
Η Ελλάδα σήμερα έχει μετατραπεί σε «πεδίο βολής» διεθνών οικονομικών συμφερόντων, που έχουν οδηγήσει τη χώρα στο τετελεσμένο της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας και τα λαϊκά στρώματα στην οικονομική εξαθλίωση τους με στόχο το πλήρες και οριστικό πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας. «Προωθείτε στη ελληνική... κοινωνία η δομική εκπαιδευτική αμάθεια της νέας γενιάς και η απαξίωση των επιστημών και των τεχνών. Οι λαϊκοί και συμμετοχικοί θεσμοί που γνωρίσαμε μετατρέπονται σε κρατικούς και ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ελέγχου και χειραγώγησης των πολιτών».
«Μέσα και απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα», καταλήγει το προοίμιο, «αποφασίζουμε σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2011 την ίδρυση πολιτικής ένωσης προσώπων».
Τα επόμενα τρία άρθρα (άρθρο 2, άρθρο 3, άρθρο 4,) ορίζουν το όνομα, την έδρα και την διάρκεια, η οποία είναι απεριόριστη.
Σκοπός της Κίνησης (άρθρο 5) είναι «η ενεργοποίηση των πολιτών σε έναν άλλον τρόπο δραστηριοποίησης για τα κοινά με την ουσιαστική και αποφασιστική τους συμμετοχή στα τοπικά, εθνικά και διεθνή δρώμενα με βάση τις αρχές της άμεσης Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αυτοδιοίκησης, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Στις βασικές αρχές και θέσεις (άρθρο 6) διακηρύσσεται η απόφαση για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής κοινωνίας, που δεν θα δημιουργεί, συντηρεί και διασώζει ένα καθεστώς διαπλεκόμενων συμφερόντων, αλλά με βασικό της «λειτουργικό εργαλείο» της την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα αυτοθεσμίσει ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της ζωής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση, από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας.
Η αυτοοργάνωση των μελών της Κίνησης σε επίπεδο κοινωνίας δεν έχει στόχο μόνο «τον συντονισμό της δράσης μας απέναντι σε κάθε τι που αντιμάχεται την συλλογική και ατομική ελευθερία, την παραγωγική και οικονομική αυτονομία και αυτοτέλεια, τη πολιτιστική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια και ιδιομορφία, αλλά», στοχεύει, «ταυτόχρονα και στην δημιουργία μιας καινούργιας οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συναντίληψης με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες» και με στόχευση την Αναδιάρθρωση της κοινωνίας, «ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ:», αναφέρεται, «ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ μέσα στην οποία ζούμε».
Ξεκαθαρίζεται επίσης με σαφήνεια ότι «η Κίνηση δεν είναι κόμμα ή παράταξη. Δεν είμαστε εδώ για να σώσουμε τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να τον σώσει ή να τον καταστρέψει. Είμαστε ακόμα ένας μικρός και ασήμαντος αριθμός πολιτών αποφασισμένων κατ’ αρχάς να αλλάξουμε τις ζωές μας και τον κοινωνικό μας χώρο σε πραγματικό χρόνο».
Για το Κίνημα των πλατειών η διακήρυξη αναφέρει ότι «οι πλατείες είναι η αρχή του δρόμου και όχι το τέλος».
Η «Κ» λέει όχι στην παγκοσμιοποίηση. «Είναι απέναντι στην αντίληψη που θέλει να επιβάλλει παγκόσμιο κράτος, παγκόσμια θρησκεία, παγκόσμιο νόμισμα, παγκόσμιο πολιτισμό και παγκόσμια κυβέρνηση». Αντιδρά στην αφομοίωση και υποδούλωση λαών και εθνών. Απαιτεί την κατάργηση όλων των συνθηκών που πλήττουν βάναυσα τις ατομικές ελευθερίες, τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών ανεξαρτήτου θρησκείας φυλής που κατοικούν στην πατρίδα μας».
Απαιτεί άμεση παύση πληρωμών του Δημοσίου Χρέους, «γιατί ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να το πληρώσουμε», όπως αναφέρει. Απαιτεί πολιτικό και διαχειριστικό έλεγχο «έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι πως φτάσαμε ως εδώ, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία όσων κακοδιαχειρίστηκαν τα δημόσια οικονομικά τα τελευταία 37 χρόνια».
Απαιτεί, «πάγωμα όλων των χρεών όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των πολιτών μέχρι τότε που η χώρα θα αποτινάξει από πάνω της την οικονομική κατοχή, στην οποία την έχουν σύρει οι παγκόσμιοι πλιατσικολόγοι».
Απαιτεί «την άρση κάθε εμπράγματης υποθήκης που αφορά την δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, ο οποίος ήταν είναι και θα είναι ο μοναδικός, κύριος και αποκλειστικός ιδιοκτήτης της. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ δεν εκχώρησε το δικαίωμα να συναινέσει, και να υλοποιήσει την υποθήκευση της ή την εκχώρηση της ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ. Κάθε τέτοια πράξη είναι άκυρη, αποτελεί εγκληματικό προϊόν ιδιαζούσης και ειδεχθούς απάτης και το αντικείμενο αυτής της συναλλαγής άμεσα επιστρεπτέο στον μοναδικό και κύριο κάτοχο και νομέα του, που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό».
Η Κίνηση μέσα στο πλαίσιο του ισχύοντος συντάγματος και με κάθε πρόσφορο και νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο θα αναλάβει πρωτοβουλίες «για την εμπέδωση στη λαϊκή συνείδηση της αναγκαιότητας της συγκρότησης και λειτουργίας συντακτικής εθνοσυνέλευσης, που θα εγκαθιδρύσει στη χώρα την άμεση δημοκρατία των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων και θα μεταφέρει όλες τις εξουσίες και τους πόρους στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες μέσα από την αυτοθέσμιση, θα αναλάβουν την αυτοδιαχείριση τους».
Τέλος ιδρύεται στην έδρα της Κίνησης η Διαρκής Κινηματική Συνέλευση Αγρινίου η οποία είναι το ανώτατο όργανο της «Κ» και καταλήγει απευθύνοντας ένα διαρκές κάλεσμα προς την κοινωνία το οποίο και αναφέρει τα εξής: «Ούτε έτοιμες συνταγές υπάρχουν, ούτε και τις χρειαζόμαστε. Δεν υπάρχει καν δρόμος. Το δρόμο θα τον ανοίξουμε προχωρώντας. […] Το κάλεσμα σε αυτόν τον αγώνα είναι διαρκές και απευθύνεται σε όλους όσους γεννήθηκαν, ζουν, φιλοξενούνται ή διαμένουν προσωρινά στο Δήμο Αγρινίου και επιθυμούν να συμμετάσχουν σ’ αυτόν και έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή άλλη.
Εμπρός για ένα νέο πολιτικό, πατριωτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, μορφωτικό ανεξάρτητο παλλαϊκό κίνημα πολιτών.
Δημιουργούμε το δικό μας κοινό τόπο».

Ολόκληρη την διακήρυξη μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να την διαβάσει στο blog της Κίνησης που βρίσκεται στην ηλ. διεύθυνση

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ