Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Είπε "όχι" και διεγράφη η Λ. Κατσέλη για το άρθρο 37

Με 154 ψήψους "πέρασε" το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή. H Λούκα Κατσέλη κάνοντας πράξη...
τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Η διαγραφή της ήταν άμεση.
Τη διαγραφή της κ. Κατσέλη γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θέμα εθνικής ευθύνης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας.
Μάλιστα, στην επιστολή ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι καθ' όλη....
 τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές.

Σε ανακοίνωση της η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση. Τόνισε ότι είναι και ήταν ΠΑΣΟΚ και έχει στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να συναινέσει στην αποδόμηση θεσμών που έχουν να κάνουν με εργασιακά δικαιώματα.

Νωρίς το απόγευμα, από το Βήμα της Βουλής η κα Κατσέλη εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που αυτό έχει σήμερα, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την μεταπείσει κατά τη συνάντησή τους.
Δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.
Ωστόσο έδωσε περιθώριο κινήσεων στην κυβέρνηση προτείνοντας να αναβληθεί για δύο μήνες η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και να επανέλθει σε άλλη μορφή. «Αυτό δεν θα μειώσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη Σύνοδο» τόνισε η Λ.Κατσέλη.

Τη λύπη της για τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας πως το «όχι» που είπε στο άρθρο 37 ήταν θέμα αρχής.
Η ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη για τη διαγραφή της έχει ως εξής:
Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ