Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ένταξη 3 έργων ύδρευσης απο το Δήμο Αγρινίου στο ΕΣΠΑ. Διαβάστε το σχόλιό μας

Τρία σημαντικά έργα  που αναβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης του Δήμου Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.542.400,00 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για τα έργα:
«Επέκταση αγωγού ύδρευσης έως περιοχή Νέου Νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και
 επέκταση αγωγού ύδρευσης ανατολικά της Ε.Ο. μέχρι οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά (μεσαία ζώνη)» συνολικής δημόσιας δαπάνης 676.500,00 ευρώ.

«Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλης του Αγρινίου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.900.350,00 ευρώ.

«Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς», συνολικής δημόσιας δαπάνης 965.550,00 ευρώ.
Ήδη έχει υπογραφεί το σύμφωνο αποδοχής όρων της απόφασης ένταξης των τριών έργων και δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή τους.
Από το Δ.Τ. του Δήμου 
 Οι κάτοικοι απο διάφορες περιοχές της  πόλης (υψηλής ζώνης), όπως της Δ. Σταϊκου  και Ρίτσου (Μπινιαρέικα),  της Αγ. Τριάδας (Δημ. σχολεία) κ.λ.π. εκφράζουν παράπονα ότι το δίκτυο δεν εξυπηρετεί τις οικιακές τους ανάγκες αφού η ποσότητα και η πίεση του νερού που καταλήγει σε αυτούς είναι ελάχιστη και δεν επαρκεί. Υπάρχουν ώρες που δεν βγάζουν καθόλου νερό οι βρύσες, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι αυτών των περιοχών.  
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις περιοχές αυτές στο δίκτυο ύδρευσης, που ανακατασκευάστηκε την τελευταία 10ετία, ο δήμος δεν πρόβλεψε τον κατάλληλο αγωγό με την ανάλογη διάμετρο για τις μελλοντικές  ανάγκες της πόλης και κατασκεύασε το δίκτυο χωρίς μάλιστα τεχνικές στραγγαλισμού (τους λεγόμενους κόφτες), όπως μάθαμε απο κατασκευαστικούς κύκλους, ώστε να συγκρατείτε τουλάχιστο η ροή του νερού και να μοιράζεται κάπως η ποσότητά του σε όλους. Για κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει (από ιδιώτες) στο δίκτυο, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αν είναι παράνομες ή όχι αλλά ούτε και μπορούμε να το διασταυρώσουμε, περιμένουμε και για αυτό το ζήτημα μια απάντηση από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α καθώς και από τον δήμο συνολικότερα για το τι πρόκειται να πράξη  σε αυτό το  σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που καταγγέλουν οι δημότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ