Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συναινετικό ΟΧΙ Μοσχολιού Σταμάτη στο αίτημα του συντονιστικού για άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ !

  • Μοιραίοι, άβουλοι και απρόσωποι οι δημοτικοί σύμβουλοι-κατώτεροι των κρίσιμων περιστάσεων που περνούν οι δημότες Αγρινίου.
  •  Ο Σταμάτης και η παράταξή του παλινδρομούσαν μεταξύ σφύρας και άκμονος
  • Ολοταχώς για Ηλεκτρο-λούξ
Δεκάδες συμπολιτών μας συμμετείχαν χθες βράδυ Παρασκευή 25-11-2011 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου που κάλεσε το συντονιστικό φορέων-κινημάτων Αγρινίου. Ως κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αγρινίου διεκδικούσαν το αυτονόητο, αυτό που η δημοτική αρχή αρνήθηκε. Δηλαδή τη δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής ότι θα στηρίξει νομικά και τεχνικά τον αγώνα που δίνουν οι πολίτες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ, ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η. το οποίο ούτε θέλουμε, ούτε και μπορούμε να πληρώσουμε.
Με την παρουσία τους πέτυχαν καταρχήν να αποκαλυφτούν όλοι αυτοί (συμπολίτευση και αντιπολίτευση), που μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε στο θέμα, την ώρα που άλλοι Δήμοι ήδη έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες στήριξης των δημοτών τους. Αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη ένταση που επικράτησε και τις αποδοκιμασίες των πολιτών τόσο στον δήμαρχο όσο και στον κ. Σταμάτη και σε δημοτικούς συμβούλους.
Έπεσαν οι μάσκες τις συναίνεσης των παρατάξεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από το γραπτό αίτημα του συντονιστικού. Ο Δημοτικός σύμβουλος μάλιστα Νίκος Γκρίζης, νομικός, είπε: «ότι έχουμε σοβαρές ευθύνες όλοι από όλες τις παρατάξεις, που δεν φέραμε αυτό το σοβαρό θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου στην εισήγησή του αρκέστηκε στον απολογισμό των μέχρι τώρα κοινωνικών δράσεων, όπως το χαμόγελο του Παιδιού (που δεν λειτουργεί ελέω μνημονίου), το κοινωνικό παντοπωλείο κ.α. φλυαρίες που ....
 δεν αφορούσαν το θέμα της ημερήσιας διάταξης και το πρόβλημα των δημοτών που παραβρίσκονταν, πετώντας έτσι την μπάλα στην κερκίδα, όπως του είπε ένας δημότης στην ομιλία του. Ήταν φανερό ότι απολογούταν για την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της απόφασης «του τίποτα» της Πασοκικής ΚΕΔΕ (Ασκούνης, Κοιμήσης, Μοσχολιός κ.α. παρέα με τους Νεοδημοκράτες δημάρχους).
Στην ουσία παρακαλάνε τον Βενιζέλο να συμπληρώσει και καμιά άλλη κατηγορία αναπήρων με ποσοστό πάνω απο 80% στους μη υπόχρεους να καταβάλουν το χαράτσι!!!!! Καθαρός αποπροσανατολισμός και έλλειψη ψυχραιμίας αφού σε πολλές περιπτώσεις ακούστηκε να λέει ο Δήμαρχος περί λαϊκισμού, ανευθυνότητας και τζάμπα Μάγκες!! κ.λ.π. Ποιοι είναι οι τσάμπα μάγκες δεν είπε μόνο…. Μήπως οι πολίτες που τοποθετήθηκαν; Άραγε νομιμοποιούνται οι τζάμπα «γλείφτες» να κατηγορούν τους τσάμπα μάγκες;

Το αίτημα ήταν καθαρό από την πλευρά των πολιτών: ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!
Το συντονιστικό ζήτησε να υποστηριχθεί το αίτημα «δεν πληρώνω- δεν έχω – το αντιλαϊκό και παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ»
Μετά από πολύωρη συζήτηση και την πολιτικά και κοινωνικά στηριγμένη εισήγηση τον εκπροσώπου των φορέων και κινημάτων και Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Π. Μπεσίνη και τις αξιόλογες τοποθετήσεις πολλών πολιτών «ξεγύμνωσαν» τα έωλα και συναινετικά επιχειρήματα του δημάρχου.
Στην αντίληψη αυτή εισχώρησε και ο κ. Σταμάτης και η δημοτική του ομάδα που αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες γιατί εκτός ότι συναινούσαν στην εισήγηση στο κενό γράμμα του κ. Μοσχολιού έθεσαν μάλιστα και θέμα νομικό ότι «δεν μπορεί να πληρώνει ο δήμος τη ΔΕΗ κανενός»…. Κάτι που ούτε ο Δήμαρχος δεν τόλμησε να πει!
Πλήρης ταύτιση με την πολιτική των μνημονίων που υπηρετεί συνειδητά η παράταξη Μοσχολιού και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο. Αναγόρευσαν μια επιστολή του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου (που δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση για να την υποστηρίξει) σε απόφασή τους!!! Μετέτρεψαν το δημοτικό συμβούλιο σε αίθουσα δικαστηρίου καταργώντας την πολιτική και κοινωνική του θέση που πρέπει να έχει ως θεσμικό όργανο αυτοδιοίκησης.
Φάνηκε πλέον καθαρά ότι συμπολίτευση και η μείζων αντιπολίτευση τα βρήκαν ενώ έδειξαν ότι ζουν έξω από τον κόσμο και τις ανάγκες τους, περιφρουρώντας και οι δύο παρατάξεις το βράδυ της Παρασκευής για μια ακόμη φορά το σύστημα αδειάζοντας τους δημότες!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μοσχολιού μόνο αυτοί κατάλαβαν τι είπαν για το θέμα και για αυτό οι πολίτες τους αποδοκίμαζαν συνεχώς. Βέβαια ακούστηκαν και κάποιες δειλές απόψεις περί του αντιθέτου αλλά η γραμμή ήταν σκληρή και δεν επέτρεπε διαφοροποιήσεις.
Την τελευταία στιγμή ο Νικάκης, εκμεταλλευόμενος λάθη και τακτικές του συντονιστικού με ευθύνη συγκεκριμένων εκπροσώπων, όπου πριν είχαν αποδυναμώσει το αίτημα του κινήματος δεν πληρώνω σε επαιτεία (δεν έχω), συμπεριέλαβε και το αίτημα του συντονιστικού και με δικιά του πρόταση πλέον έβαλε το θέμα καθαρά στην πολιτική του βάση. Αξίζει όμως να αναφέρουμε το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αναγκαστικά έγινε ο θεσμικός φορές αποδοχής της απαίτησης του κόσμου να τεθεί το αίτημα καθαρά πολιτικά, ύστερα από την άρνηση του κ. Σταμάτη να υπερασπιστεί το αίτημα δεν πληρώνω δεν θέλω δεν έχω, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Αρνητική εντύπωση έκανα η παντελής απουσία του ΠΑΜΕ από το παράσταση διαμαρτυρίας για το χαράτσι της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιος και πότε θα επιβάλει το «δίκιο του εργάτη», ως κοινωνικό νόμο; Μήπως είχε στόχο η ηγεσία του να απαξιώσει τους φορείς και τα κινήματα του Αγρινίου; Οι παραβρισκόμενοι πολίτες στη συνεδρίαση «αγκάλισαν» την πρόταση του Νικάκη και για σημειολογικούς λόγους σήκωσαν το χέρι κατά την ψηφοφορία και αντί για τρεις (αλήθεια ο τρίτος που ήταν;) έγιναν χίλιοι δεκατρείς κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.
Ο Σταμάτης και η παράταξή του παλινδρομούσαν μεταξύ σφύρας και άκμονος αφού ήθελαν να κρύψουν τη συναίνεσή τους και την αποδοχή ουσιαστικά της πολιτικής που θα υλοποίηση η κυβέρνηση Παπαδήμου που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρα καθώς και τον αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2012. Ειδικότερα, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δισ. φέτος, μειώνονται στα 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δισ. Ευρώ, τεράστιες περικοπές στους δήμους. Αυτόν τον προϋπολογισμό θα ψηφίσουν όλοι μαζί στις 4 Δεκεμβρίου στη βουλή; Αυτή τη λιτότητα ψήφισαν χθες βράδυ; Πάμε και για δημοτικούς φόρους όπως φαίνεται το πράγμα!!!!

Τι ψηφίστηκε τελικά;
Οι δύο παρατάξεις Μοσχολιού και Σταμάτη δέχθηκαν το ψήφισμα-εισήγηση του Δημάρχου που αντέδρασε το συντονιστικό και οι πολίτες που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι: Να προχωρήσει ο δήμος στις αναγκαίες νομικές ενέργειες προάσπισης όλων των πολιτών που δεν μπορούν…. να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, χωρίς όμως να δεσμεύεται περαιτέρω για την επί της ουσίας υπεράσπιση των πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία πιθανή διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των απαραίτητων ενεργειών π.χ. επανασύνδεση της παροχής κ.α.
Με την διακήρυξη από τον δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ-Α ότι δεν θα κόβεται το νερό στους δημότες, ενώ στέλνουν τελεσίδικα σε δημότες και έχουν κόψει το νερό σε αρκετές οικιακές παροχές!
Δεν μας εξέπληξαν! Ό,τι δε μπορεί ή δε θέλει να κάνει η δημοτική αρχή Αγρινίου θα το επιτύχουν όλοι μαζί οι δημότες μέσα από το συλλογικό δρόμο. Συντονισμένα και οργανώνοντας τη δράση τους, όπως έλεγαν, θα απαντήσουμε στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος και θα διεκδικήσουμε και από το Δήμο Αγρινίου να στηρίξει έμπρακτα τους δημότες.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάθε γειτονιά πυρήνα δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Κατά την αποχώρηση των πολιτών τέθηκε από την «Κ» και άλλους το ζήτημα να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάτι που τους γνωστούς παράγοντες τους συντονιστικού και τους καθοδηγητάδες των κομματικών οργανώσεων τους έτρεψε σε άτακτη φυγή με τις ομάδες τους, παρά τη δεδηλωμένη θέληση των πολιτών για ρήξη τώρα.

Η «Αυγή» που ονειρεύεστε είναι πολύ μακριά ακόμη. Το σκοτάδι δεν είναι σέχτα για να το διαγράψετε!

Καληνύχτα σύντροφοι….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ