Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
21-11-2011
ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 31722/4-11-2011 (ΦΕΚ β΄ 2505) – ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ
Έτσι λοιπόν:
1. Έγινε θεσμοθέτησή του χωρίς τη γνωμοδότηση του καθ’ ύλην αρμόδιου Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού.
2. Δημιουργούνται ζητήματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας πράγμα που ......
 συμβαίνει για πρώτη φορά.
3. Έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τους παράκτιους αλιείς με σκοπό να τους αφανίσει.
4. Τινάζει στον αέρα κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές αλλά και αναπτυσσόμενες όπως οι δυτικές ακτές της Αιτωλ/νίας και η περιοχή των νησιών Καλάμου και Καστού Λευκάδας.
5. Επιβαρύνει και εξοντώνει ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως οι Εχινάδες Νήσοι και ο Αμβρακικός Κόλπος, κάνοντας επί της ουσίας “συστάσεις” και μη θέτοντας ουσιαστικές απαγορεύσεις για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών.
6. Με την χωροθέτηση Π.Α.Υ. σε μισθωμένες εκτάσεις 100 θαλάσσιων στρεμμάτων, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα για ύπαρξη θαλάσσιων νεκροταφείων με ταυτόχρονο αποκλεισμό κάθε άλλης παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας (παράκτια αλιείας, τουρισμός κ.λπ.).
7. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι «ο έχων πληρώνει και κάνει ό,τι γουστάρει»! Επ’ αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία αντίρρηση. Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος είναι πιθανόν να γνωρίζει πολύ περισσότερα καθώς και οι Σύνδεσμοι των ιχθυοκαλλιεργητών που πληρώνουν αδρά “μελετητές” να πουν αυτά που τους βολεύουν.
8. Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ για μια ακόμα φορά σε τίνος τσέπες θα πάνε…

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας με βάση τα παραπάνω:

 Ζητεί να ανακληθεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ για το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες.
 Να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη οι ενστάσεις και οι απόψεις των φορέων της παράκτιας αλιείας, του τουρισμού και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
 Να σταματήσει κάθε διαδικασία χωροθέτησης στις δυτικές ακτές Αιτωλ/νίας που έχουν ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του τουρισμού.
 Να απαγορευθούν εντελώς νέες μονάδες στον Αμβρακικό Κόλπο και στις Εχινάδες Νήσους και να μεταφερθούν οι υφιστάμενες σε περιοχές που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα.
 Να προστατευθούν με κάθε τρόπο οι φτωχοί ψαράδες που παράγουν τον πραγματικό πλούτο σ’ αυτό τον τόπο.
 Τέλος, να ληφθούν μέτρα προστασίας των επαγγελματικών του τουρισμού, οι οποίοι με το συγκεκριμένο χωροταξικό πλήττονται αφάνταστα και οδηγούνται στην οικονομική κατάρρευση και το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Το γραφείο τύπου
Το πραξικόπημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ παραμονές αλλαγής της κυβέρνησης, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης, με την συνυπογραφή δύο Υπουργών (Γ. Παπακωνσταντίνου – Ν. Σηφουνάκης), αποτελεί πραξικοπηματική ενέργεια που υπηρετεί μονομερώς και ξεκάθαρα τα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ