Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Κυβερνητική ΚΕΔΕ δεν τολμά να στηρίξει το κίνημα «Δεν Πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι πρόεδροι και τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση στην Αθήνα, χθες Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στις14.00 (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ).
Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Κοιμήσης Απόστολος, ο Δήμαρχος Αγρινίου (που θέλει σύνομες λύσεις ο άνθρωπος!! - δείτε εδώ), μαζί με τους Ασκούνη, Μπουτάρη και τους άλλους κομματικούς τους φίλους καθώς και με τους νέους συνοδοιπόρους της τροϊκανής κυβέρνησης Παπαδήμα αρνήθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. ουσιαστικά να στηρίξουν το παλλαϊκό αίτημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού μέσου της ΔΕΗ που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εντολή των τοκογλύφων, προσπάθωντας με μπαλόματα να διακιολοήσουν τα αδικαιολόγιτα! 
Δεν ξέρουμε αν θα προτείνουν πειθαρχικό στους δημάρχους που ξεκίνησαν τον αγώνα με τους δημότες τους ενάντια στο χαράτσωμα των τροϊκανών (!) 
  Διαβάστε πιο κάτω το σχετικό ρεπορτάζ απο το http://www.aftodioikisi.gr/ 

Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος προκειμένου να αναζητηθεί (νομοθετική) λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση* του δ.σ. με τους προέδρους και τα μέλη των εκτελεστικών επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας κατά τη διάρκεια της οποίας η πλειοψηφία των δημάρχων αν και αναγνώρισε το πρόβλημα για αδύναμες κοινωνικά ομάδες, τάχθηκε κατά του Κινήματος «Δεν πληρώνω» και ενεργειών στην κατεύθυνση της επανασύνδεσης του ρεύματος. Μάλιστα, ο ...
 πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τους συναδέλφους τους να μην ανοίγουν μόνοι τους κερκόπορτες, έμμεση πλην σαφής αναφορά στο θέμα των δημοτικών τελών που πληρώνονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Έχουμε θεσμικό ρόλο. Δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με το κίνημα 'δεν πληρώνω'», είπε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους πολίτες που δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν το τέλος. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η πρόταση-νομοθετική ρύθμιση της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ καταλήγει στο να προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία:

-Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ο νόμος αναγνωρίζει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν αλλά υποχρεώνονται να καταβάλουν το αντίτιμο για να τους επιστραφεί αργότερα μέσω διαδικασίας στις ΔΟΥ, να μην το καταβάλουν καθόλου.

-Να περιληφθούν στην κατηγορία αυτών που δεν πρέπει να πληρώνουν το τέλος και άλλες κατηγορίες πολιτών οι οποίες θα αποδειχθεί ότι πράγματι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι στο Κίνημα «Δεν πληρώνω» στο οποίο πρωτοστατούν δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν δήμαρχοι τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ με διαφορετικής, βεβαίως, έντασης αντιδράσεις (από συμπαράσταση σε νομικές ενέργειες μέχρι επανασύνδεση του ρεύματος) τόσο ο επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης όσο και ο επικεφαλής της παράταξη της ΝΔ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας Κώστας Τζανακούλης (με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr) έχουν ταχθεί κατά του Κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ