Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Τι στιγμή που 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω του ορίου φτώχιας, τι στιγμή που τα συσσίτια στις εκκλησίες και στους Δήμους αυξάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες, τι στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις ακόμη και σε επίπεδα φτώχιας και τόσα άλλα θλιβερά και εξοντωτικά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, η ΔΕΗ απαιτεί αύξηση των τιμολογίων της κατά 20%, διότι, άκουσον άκουσον, κινδυνεύει η κερδοσκοπία της, λένε! Και το λένε έτσι ανερυθρίαστα, χωρίς ντροπή, χωρίς να σκέφτονται την εξαθλίωση των πολιτών.
Άλλοι πιο έξυπνοι (;), διατείνονται ότι η ΔΕΗ χρειάζεται την αύξηση για να ......
μπορέσει να πληρώνει τα δάνειά της. Ίσως, αλλά από το να ζητάει αυξήσεις, δοκίμασε όλες τις δυνατότητες περικοπής δαπανών; Αμφίβολο, διότι ίσως δεν θέλουν ή δεν μπορούν, φοβούμενοι τις κραυγές των συνδικαλιστών, να επιχειρήσουν σκληρές περικοπές τόσο παροχών όσο και ατόμων ακόμη.
Σε κάθε περίπτωση, βρήκαν ευήκοον ους στον αρμόδιο υπουργό κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού τακτοποίησε τα της οικονομίας καταβαραθρώνοντάς την, βάζει σε τάξη τώρα τα του άτυχου (;) περιβάλλοντος, μείωσε λέει την αιτούμενη αύξησα της ΔΕΗ στο 9,2% .Ο κ.πρωθυπουργός,, ως σωτήρας της κατάστασης που μας ήρθε, τι κάνει; Έτσι θα ξεπεράσουμε την κρίση; Μπορεί τόσο εύκολα να εξαγγέλλει εξοντωτικά μέτρα για τους πολίτες, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δημιουργούνται χιλιάδες νεόπτωχοι, πάντοτε χαμογελαστός ωσάν να προσφέρει δώρα και όχι χαράτσια, δεχόμενος την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, προσθέτοντας έτσι ακόμη ένα βάρος  στους λυγισμένους από βάρη πολίτες. Μας θυμίζει την συνταγή του Χότζα!
Αιδώς Αργείοι, είναι η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει. Ίχνος ευαισθησίας και ντροπής δεν υπάρχει! Αλήθεια τόσο άσχετοι είναι οι άνθρωποι; Καθόλου δεν αντιλαμβάνονται πώς κατάντησαν την ελληνική κοινωνία; Στο κόσμο τους ζούνε και εμείς περιμένουμε να μας σώσουν! Τι αναλγησία αλήθεια! Και τολμούν να μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη! Αιδώς Αργείοι ξανά!
Περίεργο που ακόμη δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος να τους πάρει με τις πέτρες, όπως έχει προβλέψει ο αρχιμάστορας μίσθαρνος πρώην πρωθυπουργός μας.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του, είναι το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε, εκτός αν επαναστατήσουμε.
Νίκος Αναγνωστάτος
Κηφισιά. e-mail: info@elvian.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ