Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέα χρονιά με νέους αγώνες!
Ελάχιστες μέρες πριν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου, η καθημερινότητα στη χώρα μας έχει γίνει εφιαλτική για την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, κυβέρνηση σωτηρίας της αστικής τάξης και των τραπεζών, του ΔΝΤ και της ΕΕ, κυβέρνηση στην οποία  για ....
πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση συμμετέχουν ανοιχτά δηλωμένοι φασίστες, οδηγεί στην εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερες στρατιές εργαζομένων, εξακοντίζοντας την ανεργία και τη φτώχεια σε πρωτοφανή ύψη. Η “νέα δανειακή σύμβαση” που ετοιμάζουν με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους θα σημάνει νέα τρισχειρότερη καταβύθιση του βιοτικού επιπέδου της τεράστιας λαϊκής πλειονότητας.
Ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης του “μαύρου μετώπου”, η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία που ξεκινάνε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να μη χάσουν τις δουλειές τους, οι σιδηροδρομικοί, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων κλπ.) που ξεσηκώνονται ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές και τα χαράτσια.
Μέσα στις σημερινές συνθήκες πόλωσης, όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει τις ελπίδες του προς τα αριστερά. Το δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στα σωματεία, φαίνεται ακόμα και στα στημένα γκάλοπ που δείχνουν ανεβασμένα τα ποσοστά της Αριστεράς.
Ο φόβος αυτού του κινήματος και η όξυνση της κρίσης διεθνώς κλονίζουν ακόμα περισσότερο την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Παπαδήμου. Χρέος της Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τέτοιες στιγμές είναι να στηρίξει τους αγώνες που ξεσπάνε εδώ και τώρα, να βοηθήσει στην κλιμάκωση και το συντονισμό τους από τα κάτω, να συμβάλλει στο δυνάμωμα ενός κινήματος που με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό θα ανατρέψει την κυβέρνηση και τα μέτρα της και θ’ ανοίξει το δρόμο για να επιβάλλουμε διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, απαγόρευση απολύσεων και γενναία αναδιανομή εισοδήματος. Γι' αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία το κάλεσμά μας προς τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη δημιουργία ενός Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, για να κλιμακωθούν και να συντονιστούν οι αγώνες, για να αποκτήσουν νέα αυτοπεποίθηση πλατύτερα στρώματα, για να ενωθούν όλες οι μαχόμενες δυνάμεις στον κοινό σκοπό της ανατροπής της κυβέρνησης και των μέτρων της. Ταυτόχρονα, Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, όλες οι επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε κατά χώρους είτε σε τοπικό επίπεδο, έχουν ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης και συσπείρωσης, με εκδηλώσεις και συνελεύσεις, στήριξη των επιμέρους αγωνιστικών πρωτοβουλιών, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να αναβαθμιστούν. Η νέα χρονιά θα είναι πιο αποφασιστική στην αναμέτρησή μας με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της τρόικας, της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι, όμως, επιτακτική η προσπάθειά μας να δυναμώσουμε την Αριστερά της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, την Αριστερά που δεν υποτάσσει τη  δυναμική του κινήματος στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λύσεις. Η ΚΣΕ καλεί όλο το αντικαπιταλιστικό δυναμικό που συσπειρώνεται στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε το μήνυμά μας να φτάσει παντού, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα σ' όλους τους αγώνες και δίνοντας συγκεκριμένες μάχες για την υπεράσπιση και επιτυχία τους. Μ΄ αυτόν τον τρόπο προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την κεντρική πολιτική μάχη των εκλογών, για να καταγραφεί και στις κάλπες η συνολικότερη αριστερόστροφη διάθεση και η ενίσχυση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε αυτό το πλαίσιο θα κυκλοφορήσουν αφίσα και προκήρυξη για την πανελλαδική πολιτική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής.
Η σύγκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου του 2012, και η πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα θα δώσουν σημαντική ώθηση στο ξεκίνημα αυτής της εξόρμησης. 
Ταυτόχρονα η ΚΣΕ αποφάσισε την άμεση συγκρότηση και λειτουργία των επιμέρους επιτροπών της: της Οργανωτικής Επιτροπής για το συντονισμό, την ενεργοποίηση και διεύρυνση του δυναμικού της, της Επιτροπής για τα Εργατικά-Συνδικαλιστικά και τη λειτουργία των κλαδικών επιτροπών, της Εκλογικής Επιτροπής ώστε να είμαστε έτοιμοι όποτε κι αν προκηρυχτούν οι εκλογές, της Οικονομικής Επιτροπής που θα χρειαστεί να καλύψει και οικονομικά μια αναβαθμισμένη προπαγανδιστική και πολιτική παρουσία μας.

 Η ΚΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ